Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zitactie personeel ziekenhuis Antonie van Leeuwenhoek voor cao

Zitactie personeel ziekenhuis Antonie van Leeuwenhoek voor cao

AMSTERDAM (ANP) - In het ziekenhuis Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam hebben dinsdag honderden medewerkers zittend actie gevoerd voor een betere cao, zo laat een aanwezige woordvoerster van vakbond FNV weten. Ziekenhuismedewerkers en leden van de bond organiseerden de actie. FNV kondigde eerder op de dag ook stakingen in tientallen ziekenhuizen aan voor later in maart.

Volgens de woordvoerster hadden zich rond 12.00 uur zo'n driehonderd medewerkers van het oncologieziekenhuis verzameld in de centrale hal voor de zitactie, onder wie zorgpersoneel maar bijvoorbeeld ook medewerkers van de technische dienst. Door te gaan zitten, wilden de medewerkers laten zien dat de werkgever hén laat zitten. Aan een balustrade hing een doek met de tekst 'Ad Melk(er)t ons uit met dit NVZ besluit', verwijzend naar bestuurder van werkgeversorganisatie de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) Ad Melkert. De actie was na ongeveer een half uur afgelopen.

De vakbonden zijn het oneens met het bod van werkgeversorganisatie NVZ. Die wil werknemers dit jaar twee keer 5 procent loonsverhoging geven en volgend jaar nog eens 3 procent. De bonden willen nu in één keer 10 procent en nog eens 100 euro per maand erbij.

Dat werknemers ontevreden zijn met wat de NVZ biedt, bleek volgens de woordvoerster van FNV dinsdag ook uit de toespraken tijdens de zitactie. Zo zei een medewerkster dat zorgpersoneel "een hoge drempel" over moet om te gaan staken, maar dat "de teloorgang van de zorg" moet worden gestopt.

Meer uit Gezond

Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland

STOCKHOLM (ANP) - Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld. In totaal gaat het om 210 geregistreerde besmettingen in zes Europese landen en de Verenigde Staten. Niemand is overleden aan een besmetting, wel moest een deel van de geïnfecteerden naar het ziekenhuis.

8 uur geleden
Pakje sigaretten gaat vanaf zaterdag zo'n 9 euro kosten

DEN HAAG (ANP) - De accijns op tabak gaat zaterdag 1 april met 1,22 euro omhoog. Voor een pakje sigaretten van twintig stuks moet dan gemiddeld 9 euro worden neergeteld. Over een jaar komt er weer 1,22 euro bij en kost een pakje sigaretten gemiddeld 10 euro.

9 uur geleden
Aantal ziekenhuisbehandelingen naar niveau van voor corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekenhuisbehandelingen ligt weer op het niveau van voor de coronapandemie, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hoe het staat met het aantal mensen dat wacht op een ziekenhuisbehandeling is vooralsnog niet duidelijk, al geeft de NZa wel aan dat het aantal licht gedaald is.

10 uur geleden
Amsterdam UMC: een op drie vrouwen houdt klachten na keizersnede

AMSTERDAM (ANP) - Een aanzienlijk deel van de vrouwen die via een keizersnede bevallen, houdt daar op de langere termijn problemen aan over. Ongeveer een op de drie heeft last van aanhoudende buikpijn, bloedverlies of verminderde vruchtbaarheid, melden onderzoekers van Amsterdam UMC. Ze beschrijven deze klachten in een wetenschappelijke publicatie voor het eerst samenhangend als een ziektebeeld. Daar hebben ze de Engelse naam Caesarean Scar Disorder aan gegeven.

1 dag geleden
Griepepidemie suddert op een laag pitje door volgens Nivel

UTRECHT (ANP) - Huisartsen zien steeds minder mensen met griepachtige klachten, maar toch is de milde griepepidemie volgens gezondheidsinstituut Nivel nog niet voorbij. Al weken ligt het aantal huisartsbezoeken ruim onder de "epidemische grens": die hebben de deskundigen gelegd op 58 consulten per 100.000 inwoners. In de afgelopen week gingen slechts 15 op de 100.000 Nederlanders met klachten die op griep kunnen duiden naar hun huisarts.

1 dag geleden
Onderzoek: grote twijfels bij nul procent btw op groente en fruit

DEN HAAG (ANP) - Nul procent btw op groente en fruit is juridisch ingewikkeld en levert naar verwachting ook maar weinig gezondheidswinst op. Dat concluderen onderzoekers van SEO Economisch Onderzoek, die gekeken hebben naar onder meer de effecten en de uitvoerbaarheid van deze in het coalitieakkoord afgesproken belastingmaatregel. Elke mogelijke variant stuit op grote bezwaren.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt tot 666

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald tot 666. Dat is het laagste aantal sinds 24 februari, ruim een maand geleden.

1 dag geleden