Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziggo hoeft downloadende gebruiker niet te waarschuwen

Ziggo hoeft downloadende gebruiker niet te waarschuwen

UTRECHT (ANP) - Internetprovider Ziggo hoeft geen waarschuwingen van auteursrechtenorganisatie BREIN door te sturen aan zijn gebruikers. Dat is in strijd met de Europese privacyregels, oordeelt de rechtbank in Utrecht. Het is de tweede keer dat BREIN een zaak daarover verliest.

BREIN had de laatste zaak aangespannen omdat een Ziggo-klant illegaal e-boeken zou hebben gedownload. De stichting beschikt wel over het IP-adres van die gebruiker, dus de code van de internetverbinding, maar niet over de naam en het thuisadres van de persoon. BREIN eiste daarom hulp van provider Ziggo om de klant een waarschuwingsbrief te sturen. Maar volgens de rechtbank is het "niet zeker dat die IP-adreshouder zelf auteursrechten heeft geschonden", het kan ook iemand anders zijn die het IP-adres daarvoor gebruikt. Bovendien mag Ziggo de waarschuwingsbrieven helemaal niet doorsturen, daarvoor is een vergunning van de Autoriteit Persoonsgegevens nodig en die heeft de provider niet, aldus de rechtbank.

In januari wilde BREIN hulp van Ziggo bij het waarschuwen van bezoekers van torrentsites. Die worden gebruikt voor het illegaal delen van films, series en games. Ook toen besliste de rechtbank dat Ziggo daarvoor een vergunning van de privacytoezichthouder nodig heeft.

Meer uit Binnenland

Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

14 minuten geleden
Van Huffelen verheugd over Europees akkoord AI

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen is "ontzettend blij" met een Europees akkoord over kunstmatige intelligentie (AI). Dat zegt Van Huffelen in eerste reactie op het voorlopige akkoord van de EU-landen en het Europees Parlement over regels voor AI. "Maar dit ontslaat ons niet van de verplichting om te blijven kijken naar de kansen en risico's van inzet van AI-technologie en de handhaving van de regels", voegt Van Huffelen daaraan toe.

2 uur geleden
Vereniging: hoge werkdruk Statenleden door te weinig tijd en geld

MIDDELBURG (ANP) - Weinig tijd en weinig geld: volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten hebben moeite hun taken goed uit te voeren, ziet de vereniging voor Statenleden Statenlidnu. Dat is kwalijk, vindt de vereniging, omdat provincies over steeds complexere zaken moeten beslissen, zoals het verlagen van de stikstofuitstoot. Statenlidnu wil landelijke afspraken over de ondersteuning van Statenfracties.

3 uur geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

4 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

8 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

8 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

9 uur geleden