Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuizen zagen groei in omzet, rendement en patiëntenaantal

Ziekenhuizen zagen groei in omzet, rendement en patiëntenaantal

WAARDENBURG (ANP) - De ziekenhuizen hebben het afgelopen jaar, het tweede met corona, door de bank genomen een groei gezien in omzet, rendement en patiëntenaantallen. Ondanks hogere kosten voor patiëntenzorg en personeel hebben vrijwel alle ziekenhuizen 2021 afgesloten met zwarte cijfers. Ten opzichte van 2020 stegen de omzet (met 3,7 procent) en ook het gezamenlijke rendement (met 1,6 procent ) Dat melden de inkoopcoöperatie van de zorg Intrakoop en accountantsbureau Verstegen op basis een analyse van de jaarverslagen van Nederlandse ziekenhuizen.

Ze onderzochten de cijfers van 62 ziekenhuizen, die samen meer dan 80 procent van de totale omzet van de sector uitmaken. Zij boekten in 2021 een gezamenlijk positief resultaat van 428 miljoen euro bij een omzet van 26,5 miljard. Volgens de onderzoekers is dat een rendement dat op het niveau ligt van voor corona. Dit is onder meer te danken aan de compensatie voor de extra kosten door corona en aan de toename van de patiëntenaantallen, zeggen de analisten. Er gingen in het tweede coronajaar weer veel meer mensen naar het ziekenhuis, na de daling van 14,5 procent in 2020. Het aantal bedden groeide met 2 procent tot 28.844.

Al met al zijn veel cijfers over 2021 zijn "net iets beter" dan die van een jaar eerder. Ook in het eerste coronajaar boekten de ziekenhuizen gemiddeld toch nog een positief resultaat en winsten.

Meer uit Binnenland

Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

19 minuten geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit België (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

3 uur geleden
SP-Kamerleden: Marijnissen voelde te weinig draagvlak in bestuur

DEN HAAG (ANP) - Lilian Marijnissen heeft tijdens de laatste vergadering van het SP-partijbestuur "te weinig draagvlak geproefd" om door te gaan als partijleider, zegt SP-Kamerlid Bart van Kent. Hij was vrijdagavond bij die vergadering aanwezig, waarbij volgens Van Kent bestuursleden hun twijfels uitten over het functioneren van Marijnissen. Wat Van Kent betreft, had Marijnissen niet op hoeven te stappen. "Maar ik begrijp dat ze met te weinig draagvlak niet verder kan."

4 uur geleden
Partijvoorzitter SP: heel verdrietig dat Lilian vertrekt

DEN HAAG (ANP) - SP-partijvoorzitter Jannie Visscher vindt het "heel verdrietig" dat Lilian Marijnissen uit de Kamer vertrekt. "Ze heeft onwijs veel betekend voor de fractie, de partij en onze idealen", zegt Visscher tegen het ANP. "Het is jammer dat ze dit besluit heeft genomen."

6 uur geleden
Rutte: met vertrek Marijnissen gaat bevlogen politicus verloren

DEN HAAG (ANP) - Met het vertrek van SP-partijleider Lilian 430546673 hebben Den Haag en Nederland een "bevlogen, betrokken en betrouwbaar politicus" verloren, zo reageert Mark Rutte op X. "Ondanks onze inhoudelijke verschillen, hebben we altijd goed kunnen samenwerken en ik waardeer haar enorm."

7 uur geleden
Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

7 uur geleden
Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond toen hij het land verliet

AMSTERDAM (ANP) - Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi was niet gewond toen hij eind 2019 door de politie in Dubai op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Dat hebben de autoriteiten aldaar aan Nederland laten weten. Dat antwoord is saillant, want bij aankomst in Nederland had Taghi zichtbaar verwondingen aan zijn gezicht, het Openbaar Ministerie heeft later ook erkend dat een arts in Nederland letsel had geconstateerd.

7 uur geleden