Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuizen kunnen weer gaan werken aan uitgestelde zorg

Ziekenhuizen kunnen weer gaan werken aan uitgestelde zorg

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuizen gaan weer aan de slag om uitgestelde zorg in te halen. Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) trekt de zogenoemde fase 2d in. Dat is de laatste fase voor fase 3, die in de praktijk 'code zwart' betekent. Dan is er een tekort aan ic-bedden.

Fase 2d werd op 26 november afgekondigd omdat de ic's vol stroomden met Covid-patiënten. Alle handen waren nodig op de ic's. Fase 2d betekende dat alle ziekenhuizen hun planbare zorg en kritieke planbare operaties - indien mogelijk - uitstelden.

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft het ministerie gevraagd fase 2d in te trekken. Het is daardoor weer mogelijk "om te werken aan het leveren van de uitgestelde zorg. De aandacht gaat hierbij in eerste instantie uit naar de ic-afhankelijke kritiek planbare zorg (FMS-klasse 3)", aldus de minister.

De stap is mogelijk omdat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen nog steeds aan het afnemen is ondanks recordhoogtes aan besmettingen. Mocht de situatie toch weer uit de hand lopen is de afspraak dat binnen drie dagen kan worden opgeschaald naar 1200 ic-bedden.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

realo 5 dagen geleden
@geel hesje.Als je zo wantrouwend en negatief bent over onze samenleving waarom ga je dan niet emigreren naar een plek waar alles wel volgens jouw inzichten en kennis verloopt en alles veeeeel beter en betrouwbaarder is. (Rwanda of zo) Zijn we van je complottheorien, oopruiing en banale negativisme af.
GeelHesje 1 week geleden
@Dientje58: Laten we eerlijk zijn dit is niet zoals Den Haag & Co het graag gezien hadden. Het einde van corona is voor hun ook het einde van de onderdrukking en de angst psychose's en daarmee een stevige staak in de wielen van hun plannetjes. Er zijn dan nu weer even versoepelingen maar dat zou zomaar een gaatje in de inkt zwarte lucht kunnen zijn waar nu heel even wat zon doorheen wil schijnen. Ze zullen nu met andere angsten en vijanden aan moeten komen zetten om hun plannen door te kunnen zetten. Iets met Oekraïne Rusland Amerika kernbommen en gasvoorraden misschien? En als dat niet lukt dan "komt" er wel weer een nieuwe "zeer gevaarlijke" corona variant of misschien zelfs wel een geheel nieuw virus (Marburg waarvoor de "vaccins" al klaar liggen gepatenteerd en al)? En dat voor een ziekte waar normaal maar een paar mensen op deze Aarde last van hebben. U mag natuurlijk een vreugde dansje maken om deze versoepelingen. Maar denk niet dat Den Haag & Co de geroofde vrijheden zomaar terug zullen gaan geven aan het volk. Dat is namelijk niet volgens de agenda die ze verplicht uit moeten voeren van hun Meesters.
Dientje58 1 week geleden
Wat een negativisme. Wees nu eens een keer blij met de huidige situatie. Minder opnames in ziekenhuizen en bezetting van ic bedden. Verdere versoepelingen. Wees eens een keer positief. Of is het glas bij sommigen van ons altijd half leeg!!
GeelHesje 1 week geleden
@realo: Klopt. En dat is dus ook het standaard excuus dat ze in Den Haag gebruiken als ze er weer eens iets heel erg fout is gegaan. En ze komen er (bijna) altijd mee weg.
realo 1 week geleden
Achteraf alles weten is het makkelijkste wat er is.
W.Melger 1 week geleden
Het RIVM heeft van meet af aan uitsluitend naar mogelijkheden gezocht om maar vooral positieve uitslagen te kunnen presenteren kennelijk om daarmee een belangrijke vinger in de pap te krijgen (en te houden) bij advisering van het parlement, zodat deze de maatregelen konden nemen zoals is gedaan, terwijl de praktijk heeft uitgewezen dat alle maatregelen uitsluitend schade hebben toegebracht aan de maatschappij terwijl amper de echte besmettingen onder controle kwamen.
GeelHesje 1 week geleden
Hoogste aantal besmettingen ooit. Maar de ziekenhuizen lopen leeg. Het is over en klaar met corona :-D

Meer uit Gezond

WHO: Europa nadert mogelijk einde pandemie

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De omikronvariant heeft de Covid-19-pandemie in een nieuwe fase gebracht en zou deze in Europa kunnen beëindigen, zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag tegen het Franse persbureau AFP. "Het is aannemelijk dat de regio op weg is naar een soort pandemisch eindspel", zei Kluge, die schat dat omikron tegen maart 60 procent van de Europeanen heeft besmet.

11 uur geleden
65.393 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn 65.393 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. Het oude record was van vrijdag, toen waren het er 57.492. Zaterdag waren er na correctie 46.198 positieve coronatests.

15 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt iets toe

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is iets toegenomen. In totaal liggen er nu 1093 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis, valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is een toename van tien ten opzichte van zaterdag, toen er 1083 coronapatiënten opgenomen waren.

16 uur geleden
Ruim 46.200 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen vrijdag- en zaterdagmorgen zijn 46.219 positieve coronatesten geregistreerd. Vrijdag waren dat er na correctie nog 57.506, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen. In totaal liggen er nu 1083 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis. Dat zijn er 25 minder dan vrijdag, volgens de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
Hongkong wijt coronapiek mede aan besmette hamsters uit Nederland

HONGKONG (ANP/RTR) - Hongkong heeft mede als gevolg van met corona besmette hamsters uit Nederland te maken met een uitbreiding van het aantal coronagevallen, zegt leider Carrie Lam. Zij vreest dat het aantal infecties exponentieel toeneemt in dichtbevolkte delen van de Chinese metropool, met name in het district Kwai Chung, waar inmiddels 105 besmettingen zijn vastgesteld.

1 dag geleden
Bronnen: OMT adviseert heropening samenleving tot 20.00 uur

DEN HAAG (ANP) - De hele samenleving kan weer open tot 20.00 uur. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving in diverse media.

1 dag geleden