Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuizen in westen van het land passen schema's aan om storm

Ziekenhuizen in westen van het land passen schema's aan om storm

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere ziekenhuizen in het westen van het land passen hun schema's aan vanwege de storm Eunice, die vanaf vrijdagmiddag voor gevaarlijke situaties kan zorgen in vrijwel heel het land. De storm zal naar verwachting het krachtigst zijn in de kustprovincies.

Het Rotterdamse Franciscus Gasthuis & Vlietland annuleert alle middagspreekuren op de poliklinieken. Dat zijn de afdelingen van het ziekenhuis waar mensen komen voor bijvoorbeeld een controle, maar waar ze niet worden opgenomen. "Wanneer mogelijk bieden we patiënten een digitaal consult aan," aldus het ziekenhuis. Het kan ook zijn dat de afspraak wordt verplaatst naar een andere dag.

Het Maasstad Ziekenhuis in dezelfde stad laat weten dat er minder spreekuren plaats zullen vinden vanwege Eunice en ook gaan poliklinieken eerder dicht. Patiënten voor wie er iets verandert worden gebeld. De afspraak wordt verplaatst of vindt telefonisch plaats. Wie niets hoort van het ziekenhuis kan gewoon naar de afspraak komen, zo zegt Maasstad op haar website.

Bezoek

Het Ikazia Ziekenhuis, eveneens in de havenstad, adviseert bezoekers om vrijdag niet langs te gaan bij naasten die liggen opgenomen. Wie toch wil komen, is in principe welkom. De bezoektijden zijn niet veranderd, zo laat het ziekenhuis weten.

De poliklinieken van Haaglanden MC in Den Haag zijn ook vanaf 12.30 uur gesloten. Alleen zorg op de poli's radiotherapie, radiologie en nucleaire geneeskunde gaat wel door, doordat dit van belang is voor de zorg van de patiënten, laat het ziekenhuis weten.

De pendeldienst van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel rijdt al vanaf vrijdagochtend 11.00 uur niet meer. De pendelbus rijdt normaal tussen een nabijgelegen metrostation en het ziekenhuis. IJsselland laat weten te stoppen met de bus "vanwege de veiligheid van onze chauffeurs en reizigers".

Pendelbussen

Vanaf 14.00 uur rijden ook de pendelbussen van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein niet meer. Maandag starten deze bussen weer op.

Ook Pento, een organisatie voor mensen met problemen op het gebied van gehoor of spraak, sluit vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur de deuren. Alle locaties, in het noorden en midden van het land, zijn ook niet meer telefonisch bereikbaar na die tijd.

Meer uit Gezond

CNV dreigt met nieuwe acties voor loonsverhoging zorgpersoneel

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet "kan zich opmaken voor acties" als er geen geld bij komt voor het verhogen van de salarissen voor zorgpersoneel, zegt CNV. De vakbond reageert daarmee op een interview met zorgminister Conny Helder in vakblad Zorgvisie.

4 uur geleden
Actiegroepen huisartsen boos over rol bij volgende coronaprik

DEN HAAG (ANP) - Twee actiegroepen van huisartsen zijn boos op zorgminister Ernst Kuipers. Ze hebben hem een 'motie van treurnis' gestuurd over het extra werk dat zij te doen krijgen in de voorbereiding op de volgende coronavaccinatieronde, zo bevestigt een van de twee groepen na berichtgeving van het AD. "Het is de zoveelste keer dat huisartsen, zonder overleg, geconfronteerd worden met extra werk", schrijven de actiegroepen 'Help de huisarts verzuipt' en 'De Bevlogen Huisartsen'.

5 uur geleden
Gezondheidsautoriteit VS wil geen afstand en quarantaine meer

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC heeft het in zijn jongste aanbevelingen over het algemeen gehad met beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Afstand houden, verplichte coronatests en quarantaines zijn bijvoorbeeld over het algemeen niet meer zinvol, omdat er zo veel is veranderd sinds het virus opdook bijna twee jaar geleden, aldus Greta Massetti van de CDC.

17 uur geleden
Afgelopen week ruim 3500 mensen gevaccineerd tegen apenpokken

BILTHOVEN (ANP) - Tot en met woensdag hebben 5541 mensen een preventieve inenting tegen het apenpokkenvirus gekregen. Dat zijn er 3565 meer dan een week geleden. In alle 25 GGD-regio's worden nu prikken gezet, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is niet bekend hoeveel mensen waren uitgenodigd, dus hoe hoog de opkomst is, is niet bekend.

1 dag geleden
Minder dan 700 patiënten met corona in de ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is voor het eerst sinds eind juni onder de 700 gezakt. Momenteel zijn nog 690 patiënten met corona opgenomen, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
Aantal nieuwe coronagevallen blijft flink afnemen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe bevestigde coronagevallen blijft afnemen. Het RIVM registreerde afgelopen week 14.878 positieve testuitslagen. Dat zijn er zo'n 30 procent minder dan de week daarvoor.

3 dagen geleden
Hoop op Lyme-vaccin over een jaar of drie

CAPELLE AAN DEN IJSSEL/AMSTERDAM (ANP) - Farmaceuten Pfizer en Valneva hopen tegen 2025 een vaccin te hebben ontwikkeld tegen de ziekte van Lyme. Een al lopend onderzoek naar dit VLA15 gaat binnenkort een nieuwe, zeer belangrijke fase in, met vijftig partners en 6000 proefpersonen vanaf vijf jaar wereldwijd. Behalve in Nederland zal het worden uitgevoerd in Finland, Duitsland, Polen, Zweden en de Verenigde Staten, allemaal landen waar Lyme veel voorkomt.

3 dagen geleden