Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuizen in westen van het land passen schema's aan om storm

Ziekenhuizen in westen van het land passen schema's aan om storm

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere ziekenhuizen in het westen van het land passen hun schema's aan vanwege de storm Eunice, die vanaf vrijdagmiddag voor gevaarlijke situaties kan zorgen in vrijwel heel het land. De storm zal naar verwachting het krachtigst zijn in de kustprovincies.

Het Rotterdamse Franciscus Gasthuis & Vlietland annuleert alle middagspreekuren op de poliklinieken. Dat zijn de afdelingen van het ziekenhuis waar mensen komen voor bijvoorbeeld een controle, maar waar ze niet worden opgenomen. "Wanneer mogelijk bieden we patiënten een digitaal consult aan," aldus het ziekenhuis. Het kan ook zijn dat de afspraak wordt verplaatst naar een andere dag.

Het Maasstad Ziekenhuis in dezelfde stad laat weten dat er minder spreekuren plaats zullen vinden vanwege Eunice en ook gaan poliklinieken eerder dicht. Patiënten voor wie er iets verandert worden gebeld. De afspraak wordt verplaatst of vindt telefonisch plaats. Wie niets hoort van het ziekenhuis kan gewoon naar de afspraak komen, zo zegt Maasstad op haar website.

Bezoek

Het Ikazia Ziekenhuis, eveneens in de havenstad, adviseert bezoekers om vrijdag niet langs te gaan bij naasten die liggen opgenomen. Wie toch wil komen, is in principe welkom. De bezoektijden zijn niet veranderd, zo laat het ziekenhuis weten.

De poliklinieken van Haaglanden MC in Den Haag zijn ook vanaf 12.30 uur gesloten. Alleen zorg op de poli's radiotherapie, radiologie en nucleaire geneeskunde gaat wel door, doordat dit van belang is voor de zorg van de patiënten, laat het ziekenhuis weten.

De pendeldienst van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel rijdt al vanaf vrijdagochtend 11.00 uur niet meer. De pendelbus rijdt normaal tussen een nabijgelegen metrostation en het ziekenhuis. IJsselland laat weten te stoppen met de bus "vanwege de veiligheid van onze chauffeurs en reizigers".

Pendelbussen

Vanaf 14.00 uur rijden ook de pendelbussen van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein niet meer. Maandag starten deze bussen weer op.

Ook Pento, een organisatie voor mensen met problemen op het gebied van gehoor of spraak, sluit vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur de deuren. Alle locaties, in het noorden en midden van het land, zijn ook niet meer telefonisch bereikbaar na die tijd.

Meer uit Gezond

Nieuwe onenigheid over ziekenhuizen in zuiden Limburg

DEN HAAG (ANP) - Dat de Tweede Kamer wil dat Heerlen een volwaardig ziekenhuis behoudt, is verkeerd gevallen aan de andere kant van de regio. De Kamer "verliest de belangen van de inwoners van de Westelijke Mijnstreek uit het oog", zeggen de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Echt-Susteren vrijdag in een gezamenlijke verklaring.

2 dagen geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

2 dagen geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

2 dagen geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

2 dagen geleden
Nederland pleit in EU voor strengere liquiditeitseisen banken

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat zich in Europees en internationaal verband hard maken voor strengere liquiditeitseisen voor banken, meldt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Aanleiding is een ambtelijk rapport over de onrust vorig jaar op de financiële markten, toen onder meer de Zwitserse bank Credit Suisse in acute problemen kwam.

2 dagen geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

2 dagen geleden
Greenpeace vindt dat Unilever zich moet schamen

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisatie Greenpeace heeft geen goed woord over voor de aangepaste doelstellingen van Unilever om het gebruik van nieuw plastic terug te dringen. In plaats van een halvering volgend jaar, zegt het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern achter Axe, Dove en Knorr te mikken op een vermindering met 30 procent in 2026. "Unilever zou zich vandaag moeten schamen", reageert Greenpeace op het nieuws.

2 dagen geleden