Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuis Stadskanaal schaalt zorg af

Ziekenhuis Stadskanaal schaalt zorg af

STADSKANAAL (ANP) - Ziekenhuis Refaja in Stadskanaal stopt met ingang van maandag tijdelijk met niet-spoedeisende operaties om voldoende ruimte te maken voor de zorg van coronapatiënten. De verspreiding van het coronavirus gaat snel, met name in Zuidoost-Drenthe is sprake van een infectiehaard, meldt Treant Zorggroep.

Onder Treant Zorggroep vallen drie ziekenhuislocaties, Refaja Stadskanaal, Scheper Emmen en Bethesda Hoogeveen, en zeventien centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Op de ziekenhuislocatie Scheper en in woonzorgcentra zijn ruim vijftig patiënten opgenomen die verdacht worden van of van wie al is vastgesteld dat ze Covid-19 hebben. Nog eens bijna twintig coronapatiënten zijn na eerste opvang overgeplaatst naar ziekenhuizen in de regio, meldt de zorggroep. Vanwege de toestroom van coronapatiënten sloot de spoedeisende hulp van Scheper vrijdagavond enkele uren voor niet-levensbedreigende situaties.

Door de niet-levensbedreigende zorg in het ziekenhuis in Stadskanaal af te schalen en verplegend personeel in te zetten in Emmen voor acute- en coronazorg, wordt geprobeerd overbelasting van het verplegend personeel binnen de perken te houden. "We zien dat onze medewerkers nogmaals zwaar op de proef gesteld worden om de zorg te blijven bieden aan degenen die dat nodig hebben", zegt Refik Kaplan, lid raad van bestuur van Treant Zorggroep. "Anders dan tijdens de eerste golf is onze regio nu zelf een infectiehaard. Dit betekent dat er veel meer coronabesmettingen zijn in ons verzorgingsgebied, ook onder onze medewerkers. Daarbij komt dat coronapatiënten tot wel twee keer intensievere zorg nodig hebben."

Meer uit Binnenland

Gebruik huishoudelijke hulp via Wmo flink gestegen

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar kregen meer dan 485.000 mensen hulp bij het huishouden betaald uit de Wmo-pot, bedoeld voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het aantal is 27 procent hoger dan in de eerste helft van 2019, becijferde statistiekbureau CBS.

4 minuten geleden
Volt uit coalitie Maastricht, kan geen wethouder leveren

MAASTRICHT (ANP) - De coalitie in de gemeenteraad van Maastricht gaat per direct verder zonder Volt. Deze partij met twee zetels in de raad zag onlangs de eigen wethouder vertrekken naar een baan als lid van de Raad van Bestuur bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, maar slaagt er niet in haar op korte termijn te vervangen. Volt kan naar eigen zeggen pas eind maart 2024 een opvolger voor de vertrokken wethouder Anita Bastiaans leveren, maar dat zien de andere coalitiepartijen niet zitten.

2 uur geleden
Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

4 uur geleden
Omtzigt: niet de bedoeling dat aantekeningen zichtbaar waren

DEN HAAG (ANP) - De aantekeningen waarmee NSC-voorman Pieter Omtzigt is gefotografeerd, had hij voorafgaand aan het gesprek met verkenner Ronald Plasterk al opgepend. Dat zegt Omtzigt op X, nadat media hadden bericht over de zichtbare notities. Dat ze te zien waren, "was niet de bedoeling", stelt Omtzigt.

6 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

6 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Plasterk en Wilders spreken dinsdag Van der Plas, dan Yeşilgöz

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk heeft dinsdagochtend twee gesprekken gepland, eerst met PVV-leider Geert Wilders en Caroline van der Plas (BBB) en daarna met Wilders en VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz. Plasterk had al eerder aangegeven in "koppels" te willen praten met partijen over mogelijke regeringsdeelname.

6 uur geleden