Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuis staat nog steeds achter aangifte tegen verpleger

ASSEN (ANP) - Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) staat nog steeds achter de aangifte tegen de voormalige verpleger die in verband wordt gebracht met een twintigtal sterfgevallen, hoewel de man nu vrijkomt. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldde donderdag dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

Het ziekenhuis vindt de aangifte "nog steeds een goede stap" en wijst erop dat het onderzoek naar de sterfgevallen nog loopt en de man "nog steeds verdachte" is.

"Onze gedachten gaan nu in eerste instantie naar de nabestaanden, bij wie gevoelens van onzekerheid zullen worden versterkt. Dat geldt ook voor onszelf. Wij zitten met dezelfde vragen. Is er iets strafbaars gebeurd en hoe dan?", aldus een woordvoerster.

Het ziekenhuis onderhoudt doorlopend contact per mail en telefoon met de nabestaanden. "We kunnen geen antwoorden geven, maar wel ondersteuning."

Meer uit Gezond

RIVM: mazelenuitbraak Eindhoven precies waarvoor we waarschuwden

DEN HAAG (ANP) - De mazelenuitbraak in Eindhoven is "precies waar we al eerder voor gewaarschuwd hebben", zegt een woordvoerder van gezondheidsinstituut RIVM. Het RIVM uitte in de zomer van vorig jaar al zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland, omdat het percentage gevaccineerde kinderen binnen het Rijksvaccinatieprogramma voor het tweede jaar op rij was gedaald.

3 dagen geleden
GGD'en nemen stappen om vaccinatiegraad omhoog te krijgen

UTRECHT (ANP) - GGD GHOR Nederland, de koepel van GGD's, wil "de komende tijd vol inzetten" op maatregelen om de vaccinatiegraad te verhogen. Dat schrijft de koepel in een persbericht naar aanleiding van de uitbraak van de mazelen in Eindhoven. Diverse GGD'en onderzoeken welke maatregelen voor hun regio "het meest passend en haalbaar zijn".

3 dagen geleden
Van Ooijen: arts en niet overheid moet waarschuwen tegen mazelen

DEN HAAG (ANP) - Artsen en niet de overheid moeten waarschuwen tegen de mazelen en mensen overtuigen om hun kinderen te laten vaccineren, vindt demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid). Deze boodschap komt alleen aan bij mensen die hierover twijfelen als deze uit de mond van de "witte jassen" komt. "Al het andere is in het beste geval overbodig en in het slechtste geval contraproductief", zegt de bewindsman.

3 dagen geleden
'Zitcultuur' kost 1,2 miljard per jaar aan zorg

DEN HAAG (ANP) - Aandoeningen als gevolg van te lang zitten brengen hoge zorgkosten met zich mee. Langdurig zitten verhoogt namelijk het risico op met name hart- en vaatziekten en diabetes type II, maar ook op bijvoorbeeld long- en darmkanker, zegt de organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO. Ze schat de financiële gevolgen hiervan nu zelfs op 1,2 miljard euro per jaar.

3 dagen geleden
Uitbraak mazelen in Eindhoven en omgeving, 15 besmettingen gemeld

EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven en omgeving is een uitbraak van mazelen gaande. De GGD heeft meldingen gekregen over veertien kinderen van gemiddeld 5 jaar oud en één volwassene die de zeer besmettelijke ziekte hebben opgelopen. Ze waren allemaal ongevaccineerd, meldt de gezondheidsdienst.

4 dagen geleden
D66-Kamerlid Podt uit kritiek op houding KNMG over voltooid leven

DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Anne-Marijke Podt vindt dat artsenfederatie KNMG geen constructieve bijdrage levert aan het debat over een zelfgekozen levenseinde, met de kritiek op haar initiatiefwetsvoorstel. Ze haalt stevig uit naar de federatie.

4 dagen geleden
Zorginstituut wil oefentherapie bij ernstige reuma in basispakket

DEN HAAG (ANP) - Zorginstituut Nederland adviseert om het basispakket van de zorgverzekering uit te breiden met langdurige oefentherapie voor patiënten met ernstige reumatoïde artritis (RA). De overheidsinstelling speelt een belangrijke rol bij de samenstelling van het basispakket. Haar adviezen aan de minister van Volksgezondheid wegen zwaar.

4 dagen geleden