Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuis houdt geboortezorg Zoetermeer definitief in stand

Ziekenhuis houdt geboortezorg Zoetermeer definitief in stand

ZOETERMEER (ANP) - Zwangeren uit Zoetermeer en omgeving kunnen ook in de toekomst in het ziekenhuis in hun eigen stad bevallen. Het bestuur van het HagaZiekenhuis heeft definitief besloten dat de geboortezorg er behouden blijft. Daar was eerder discussie over, wat voor onrust en protesten zorgde onder bewoners en lokale bestuurders.

Het nieuwe ziekenhuisgebouw dat uiterlijk in 2030 in gebruik moet worden genomen, krijgt "de modernste faciliteiten voor bevallingen". Het is volgens het HagaZiekenhuis wel belangrijk dat het aantal bevallingen toeneemt.

"Ook is het essentieel dat patiënten, verwijzers en overige zorgpartners het Zoetermeerse ziekenhuis voor andere behandelingen nog beter weten te vinden", stelt het bestuur. Anders wordt het moeilijk om een hoogstaand ziekenhuis draaiende te houden. Het ziekenhuis heeft hier afspraken over gemaakt met allerlei betrokken partijen uit de regio, zoals huisartsen en verloskundigen. "Zo zijn alle zorgaanbieders een belangrijke schakel in het behoud van een hoogstaand ziekenhuis mét geboortezorg in Zoetermeer", klinkt het.

In april had het HagaZiekenhuis het voornemen om de afdeling verloskunde toch te behouden al bekendgemaakt. Nu is dat zeker.

Meer uit Binnenland

Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

37 minuten geleden
Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

2 uur geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

2 uur geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

9 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

12 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

12 uur geleden
Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

14 uur geleden