Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ziekenhuis heeft het helemaal gehad met nepnieuws

Ziekenhuis heeft het helemaal gehad met nepnieuws

HEERLEN (ANP) - Zuyderland met ziekenhuizen in Geleen en Heerlen is helemaal klaar met mensen die bellen over lege ic’s en verspreiders van nepnieuws over het coronavirus. Het ziekenhuis roept mensen via zijn facebookpagina op te stoppen met het bellen naar de ic en het lastig vallen van telefonisten, en de telefoonlijnen vrij te houden voor mensen die echt zorg nodig hebben.

Al weken wordt het ziekenhuis gebeld door mensen die vragen hoeveel mensen er op de ic liggen. Dat komt door nepberichten op social media waarin zogenaamde deskundigen beweren dat er helemaal niemand op de ic ligt of waarop de aantallen patiënten in twijfel worden getrokken. Een woordvoerder van Zuyderland noemt dit soort berichten op social media "een belediging voor het hardwerkende personeel".

Dat soort berichten leiden tot talloze telefoontjes, waardoor mensen die dringend om hulp verlegen zitten, in de wacht gezet worden. De maat was vol toen deze week berichten verschenen dat het nog nooit zo rustig was geweest op de ic. Tegen de gewoonte van Zuyderland in zag het ziekenhuis zich daarop gedwongen om bekend te maken dat er vijftien mensen op de ic liggen.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij er aan toe zijn is niet bekend.

3 uur geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

3 uur geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

6 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

6 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

7 uur geleden