Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zieke Van der Poel mijdt pers voor Tourrit om energie te sparen

Zieke Van der Poel mijdt pers voor Tourrit om energie te sparen

CLERMONT-FERRAND (ANP) - Mathieu van der Poel stond woensdagmiddag voor de elfde etappe van de Tour de France de media niet te woord. De 28-jarige Nederlander wilde volgens zijn ploeg Alpecin-Deceuninck zijn stem en energie sparen. Dinsdag voor de tiende etappe gaf Van der Poel al aan dat hij een slechte nacht had gehad en zich niet lekker voelde.

Van der Poel moet woensdag in de relatief vlakke rit van Clermont-Ferrand naar Moulins weer helpen om de Belgische sprinter Jasper Philipsen goed te gaan afzetten. Zijn teamgenoot was in de eerste Tourweek mede dankzij het voorbereidende werk van Van der Poel al drie keer de sterkste.

Zijn ploegleider Christoph Roodhooft gaf voor de camera van de NOS aan dat Van der Poel aan de beterende hand is. "Mathieu is vrij oké. Hij heeft een goede nacht gehad en minder gehoest. Hij heeft een lichte verkoudheid en vooral het feit dat hij daardoor slecht sliep was vervelend. Maar het draait de goede kant op. We denken dat hij wel een 'lead-out' kan doen voor Jasper, maar daar zal hij het vandaag wellicht bij laten", aldus Roodhooft.

Meer uit Sport

BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

45 minuten geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

1 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

2 uur geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

2 uur geleden
Ganna klopt Pogacar nu wel in tijdrit van Giro d'Italia

DESENZANO DEL GARDA (ANP) - Filippo Ganna heeft de veertiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaan van Ineos Grenadiers was de snelste in een vlakke tijdrit over ruim 31 kilometer, van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda.

4 uur geleden
Verstappen verovert dit seizoen voor zevende keer op rij de pole

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft voor de zevende keer op rij dit seizoen de pole veroverd. De regerend wereldkampioen in de Red Bull was met 1.14,746 de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 en troefde daarmee de McLaren-coureurs Oscar Piastri uit Australië en de Brit Lando Norris af.

4 uur geleden
Sprinter Groenewegen geklopt in Veenendaal door Noor Gudmestad

VEENENDAAL (ANP) - Wielrenner Dylan Groenewegen is er niet in geslaagd voor de zesde keer de eendagswedstrijd Veenendaal-Veenendaal te winnen. De sprinter van Team Jayco AlUla werd na 171,6 kilometer derde in de massasprint. De zege ging naar de Noor Tord Gudmestad van Uno-X Mobility. Groenewegen moest ook de Belg Simon Dehairs voor laten gaan.

4 uur geleden