Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zevende Gouden Bal voor Messi in Parijs

Zevende Gouden Bal voor Messi in Parijs

PARIJS (ANP) - Lionel Messi heeft voor de zevende keer in zijn carrière de Gouden Bal gewonnen. De Argentijnse sterspeler van Paris Saint-Germain kreeg in de jaarlijkse uitverkiezing van France Football de meeste stemmen van een vakjury.

Aanvaller Robert Lewandowski van Bayern München moest tijdens een gala-avond in Parijs genoegen nemen met de tweede plek. De Poolse spits werd vooraf gezien als favoriet. Hij maakte afgelopen seizoen maar liefst 41 doelpunten in de Bundesliga, een record. Hij werd eerder tijdens de ceremonie in Parijs nog wel uitgeroepen tot aanvaller van het jaar.

Vijfvoudig winnaar Cristiano Ronaldo (Manchester United) eindigde dit jaar als zesde. Jorginho (Chelsea) kwam op de derde plaats uit, gevolgd door Karim Benzema (Real Madrid) en N'Golo Kanté (Chelsea).

Rumoerig jaar

Messi beleefde een zeer rumoerig jaar. Bij zijn grote liefde Barcelona maakte hij onder trainer Ronald Koeman een moeizaam seizoen door. Met het winnen van de Copa América vierde de 34-jarige Argentijn afgelopen zomer toch nog een grote triomf. Het was zijn eerste grote prijs met de A-ploeg van Argentinië.

Na de winst van de Copa América werd stilaan duidelijk dat een vertrek bij 'zijn' Barcelona onvermijdelijk was. Door een enorme schuldenlast kon de Spaanse grootmacht hem niet meer betalen. Tijdens een emotionele persconferentie nam hij afscheid in Camp Nou. Kort daarna tekende Messi een contract bij Paris Saint-Germain. Hij heeft in de Parijse hoofdstad echter nog wat moeite om zijn draai te vinden.

Ongelofelijk

"Het is ongelooflijk dat ik hier weer sta", bekende Messi. "Ik weet niet hoelang ik dit niveau nog kan volhouden. Ik heb altijd wel een beetje gedacht dat het ooit voorbij zal zijn. Maar ik ben heel blij dat het succes nog steeds voortduurt."

Lewandowski (33) werd vorig jaar door zowel de Europese bond UEFA als de mondiale federatie FIFA uitgeroepen tot speler van het jaar. De Gouden Bal-verkiezing ging in 2020 echter niet door vanwege de coronapandemie.

Er zaten dit jaar geen Nederlanders bij de dertig genomineerden. Bij de laatste uitverkiezing, in 2019, waren er namens Oranje nog vijf kanshebbers. Virgil van Dijk eindigde destijds kort achter Messi als tweede.

Johan Cruijff en Marco van Basten wonnen de Gouden Bal beiden drie keer. De Engelsman Stanley Matthews ontving in 1956 de eerste Gouden Bal, Ruud Gullit won de prijs in 1987.

Meer uit Voetbal

Bayer Leverkusen vier dagen na landstitel verder in Europa League

LONDEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich, vier dagen na het veroveren van de Duitse landstitel, verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League. De kampioen speelde in Londen met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Invaller Jeremie Frimpong, na de rust in de ploeg gekomen, bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

4 uur geleden
Liverpool kan 3-0-zege van Atalanta niet wegpoetsen in EL

BERGAMO (ANP) - Liverpool FC is er niet in geslaagd om de 3-0-nederlaag tegen Atalanta weg te poetsen. De ploeg van de basisspelers Cody Gakpo en Virgil van Dijk won weliswaar met 1-0 in Bergamo, maar plaatste zich niet voor de halve finale van de Europa League.

4 uur geleden
Aston Villa schakelt Lille na strafschoppen uit in Europa

LILLE (ANP) - Aston Villa heeft LOSC Lille na strafschoppen uitgeschakeld in de kwartfinales van de Conference League. Villa-keeper Emiliano Martínez stopte de beslissende penalty, terwijl hij vlak daarvoor zijn tweede gele kaart had gekregen.

5 uur geleden
Duitsland en Italië voor op Engeland in strijd om extra CL-ticket

DEN HAAG (ANP/RTR) - Italië en Duitsland lijken de twee extra Champions League-plekken voor volgend seizoen te bemachtigen. Tot woensdag lag de strijd om de tweede plek op de coëfficiëntenlijst van dit seizoen van de UEFA nog open, maar door de uitschakeling van zowel Manchester City als Arsenal heeft Duitsland een duidelijke voorsprong genomen op Engeland. Italië is met afstand de nummer 1 op de lijst.

12 uur geleden
PSV gaat samenwerking aan met Adelaide United uit Australië

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat samenwerken met de Australische voetclub Adelaide United FC. Het is onder meer de bedoeling dat jonge spelers van de nummer 8 van de A-League komen meetrainen in Eindhoven en misschien zelfs spelen. Verder willen de twee clubs "op en buiten het veld" kennis uitwisselen, meldt PSV op de website.

16 uur geleden
Clubicoon De Rossi ook volgend seizoen trainer AS Roma

ROME (ANP) - Clubicoon Daniele De Rossi blijft ook komend seizoen de trainer van AS Roma. Dit hebben clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin besloten na de goede prestaties van de Romeinen sinds januari, toen de oud-voetballer het als coach overnam van de Portugees José Mourinho. Roma is sindsdien gestegen van de negende naar de vijfde plaats.

17 uur geleden
Trainer Guardiola verwijt 'uitmuntend' City niets na CL-exit

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City-trainer Pep Guardiola verwijt zichzelf en zijn ploeg niets na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid. "We speelden uitmuntend op alle vlakken, zowel verdedigend als aanvallend. En eigenlijk ook op het gebied van passie en eigenlijk al het andere. Helaas konden we niet winnen, dus dat is wat het is", zei de Spanjaard na de nederlaag via strafschoppen (4-3) in de kwartfinales.

19 uur geleden