Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zevende dode door coronavirus in Italie

Zevende dode door coronavirus in Italie

ROME (ANP/RTR) - In Italië is maandag een zevende persoon overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het gaat om een 62-jarige man die het afgelopen weekend in het ziekenhuis in Como is opgenomen nadat hij positief was getest op het virus.

De man komt uit de gemeente Castiglione d'Adda in de Italiaanse provincie Lodi die valt onder de regio Lombardije. Hij kampte met meerdere chronische ziekten en werd onder meer gedialyseerd. Hij is het tweede dodelijke slachtoffer uit Castiglione d'Adda dat nog geen 5000 inwoners telt.

Het aantal bevestigde besmettingsgevallen in Noord-Italië steeg tot meer dan 220.

Eerder op maandag stierven al drie Italianen in het noorden van het land aan het virus. Het ging in alle gevallen om bejaarden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Meer dan 1,5 miljoen besmettingen coronavirus wereldwijd

DEN HAAG (ANP/AFP) - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is met het nieuwe coronavirus is gestegen tot boven de 1,5 miljoen. Dat meldt persbureau AFP op basis van een eigen telling van officiële cijfers. Het dodental staat op zeker 87.000.

4 uur geleden
Nederlandse bedrijven gaan mondkapjes maken

ALKMAAR (ANP) - Bedrijven in Nederland gaan mondkapjes maken. De komende weken worden minstens vier productielijnen voor hoogwaardige mondneusmaskers uit de grond gestampt, twee bij filterproducent Afpro in Alkmaar en twee bij beddenfabrikant Auping in Deventer. Dat blijkt uit een rondgang van Trouw langs diverse bedrijven. Voor het einde van deze maand moeten er in Nederland wekelijks miljoenen professionele mondkapjes van de band rollen.

5 uur geleden
'Regel nu al compensatie voor familie zorgverleners'

DEN HAAG (ANP) - Er moet nu al een compensatie worden geregeld voor families van zorgverleners, aangezien het "een kwestie van tijd is voor in Nederland de eerste zorgprofessional overlijdt aan de gevolgen van corona". Dat stelt NU’91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden. Zorgverleners worden momenteel veel blootgesteld aan het coronavirus, en dat is volgend de organisatie niet zonder risico.

14 uur geleden
Kamer: snel beschermingsmiddelen voor personeel buiten ziekenhuis

DEN HAAG (ANP) - Alle zorgmedewerkers die buiten de ziekenhuizen werken, moeten op zo kort mogelijke termijn over voldoende materialen beschikken die bescherming bieden tegen besmetting met het coronavirus. De Tweede Kamer nam woensdag unaniem een PVV-motie aan die het kabinet vraagt dit te regelen.

14 uur geleden
Kabinet grijpt in als artsen bij tekort op ic oudere willen weren

DEN HAAG (ANP) - Als de intensivecareafdelingen de komende tijd toch zo worden overspoeld dat ze niet meer iedereen kunnen opnemen, mogen artsen oudere patiënten niet weigeren wegens hun leeftijd. Als het moet, brengt het kabinet daartegen een spoedwet in stelling, zegt zorgminister Hugo de Jonge.

17 uur geleden
De Jonge: ten onrechte indruk gewekt van voldoende mondkapjes

DEN HAAG (ANP) - 'Coronaminister' Hugo de Jonge heeft ten onrechte de indruk gewekt dat er voor zorgpersoneel genoeg mondkapjes en andere beschermingsmiddelen zijn. Die uitlatingen, die de woede wekten van beroepsverenigingen en vakbonden, waren "ongelukkig", geeft hij toe.

19 uur geleden
Rutte: na crisis lessen trekken over zorg

DEN HAAG (ANP) - Als de coronacrisis achter ons ligt moeten er lessen worden getrokken over hoe de Nederlandse zorg is georganiseerd. Daarbij moet worden gekeken hoe er bijvoorbeeld veel sneller kan worden opgeschaald op intensivecareafdelingen, vindt premier Mark Rutte.

19 uur geleden