Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven zussen-auteur Lucinda Riley (55) overleden

Zeven zussen-auteur Lucinda Riley (55) overleden

DEN HAAG (ANP) - De Ierse schrijver Lucinda Riley is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, vrijdag bekendgemaakt. Zij had al een paar jaar kanker. Riley werd wereldberoemd dankzij haar goed gelezen reeks De Zeven Zussen.

"Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was", laat haar familie in een verklaring weten. "We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren."

De reeks De Zeven Zussen vertelt over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomt in het ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

Bestseller

Het zevende deel, De zevende zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen.

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt in 34 landen uitgegeven; er werden meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is Riley onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, herdenkt haar als "een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Biden gearriveerd in Brussel voor NAVO- en EU-top

BRUSSEL (ANP) - President Joe Biden is zondagavond aangekomen in Brussel. Na drie dagen in Engeland met leiders van de G7-landen is hij maandag bij een NAVO-top en woont hij een dag later een EU-top bij. Hij wil van Europese NAVO-landen dat ze steviger optreden tegen Russische "agressie" en "uitdager" China. Ook de strijd tegen terrorisme, cyberaanvallen en klimaatverandering staan hoog op de agenda.

8 uur geleden
Nieuwe Israëlische regering zonder Netanyahu

JERUZALEM (ANP/AFP) - Het tijdperk van premier Netanyahu is vooralsnog ten einde. Het Israëlische parlement gaf zondagavond het vertrouwen aan een regering zonder rol voor de rechtse politicus en zijn Likud-partij.

9 uur geleden
Grote betoging in Madrid tegen pardon voor Catalanen

MADRID (ANP/DPA) - Tienduizenden Spanjaarden hebben zondag in Madrid gedemonstreerd tegen het voornemen van premier Pedro Sanchez om Catalaanse separatisten vervroegd vrij te laten.

10 uur geleden
Biden looft ‘buitengewone’ samenwerking op G7-top

CARBIS BAY (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Verenigde Staten zijn op de G7-top in Engeland teruggekeerd in de internationale diplomatie, zei de Amerikaanse president Joe Biden na afloop. Hij sprak vol lof over de "buitengewone samenwerking en productiviteit" op de driedaagse top van zeven rijke geïndustrialiseerde landen.

12 uur geleden
Premier Netanyahu overtuigd van terugkeer aan de macht

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische premier Netanyahu is ervan overtuigd dat hij snel weer aan de macht is. Hij zei dit in het Israëlische parlement, vooruitlopend op een stemming over een nieuwe regeringscoalitie, zonder hem. Netanyahu verklaarde dat hij in de politiek zal blijven en op een dag het land weer zal leiden.

13 uur geleden
G7-landen roepen China op mensenrechten te respecteren

CARDIS BAY (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De G7-landen hebben in een gezamenlijke verklaring uitgehaald naar China. De zeven grote industrielanden en de Europese Unie riepen op de mensenrechten te respecteren van minderheden in de Chinese provincie Xinjiang en van prodemocratische demonstranten in Hongkong. Daarnaast wil de G7 producten die gemaakt zijn met behulp van dwangarbeid uit de leveringsketen verbannen.

13 uur geleden
Parlement Israël begint zitting over regering zonder Netanyahu

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische parlement is zondag aan een zitting begonnen die moet leiden tot een regeringscoalitie zonder de Likud-partij van premier Netanyahu. Op het einde van het debat, dat naar verwachting uren gaat duren, volgt een vertrouwensstemming over de nieuwe regering zonder Netanyahu. Krijgt de nieuwe coalitie het vertrouwen, dan betekent dat na twaalf jaar het einde van het premierschap van de rechtse politicus.

14 uur geleden