Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

DEN HAAG (ANP) - Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten. Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

Ongeveer een half miljoen mensen zijn volgens gegevens van het RIVM nog niet aan de beurt, omdat de vorige prik minder dan drie maanden geleden is geweest. En dan is er nog de groep die recent besmet is geraakt, of het virus binnenkort zal oplopen, en daardoor nog geen booster kan halen. Die schat het RIVM op zo'n 600.000 mensen.

Van de totale bevolking van 18 jaar en ouder had 53 procent tot afgelopen zondag een boosterprik gekregen. Onder 60-plussers, die kwetsbaarder zijn voor ernstige corona-infecties, lag de vaccinatiegraad toen op ruim 87 procent van de mensen die nu in aanmerking komen voor de prik.

Als uiteindelijk iedereen die zich eerder liet vaccineren een booster komt halen, zouden volgens de prognose nog 3.378.000 prikken gezet moeten worden.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 4 maanden geleden
En waarom geloof ik dat niet?? Enkele dagen geleden was nog geen 50% gevaccineerd en nu enkele dagen later ineens 7 op 10???? Proberen ze nou echt om ons voor de gek te blijven houden met getallen die kant noch wal raken??
GeelHesje 4 maanden geleden
Met Omicron is de corona crisis voorbij. Waarom draait die hele corona poppenkast dan nog steeds gewoon door? Het is klaar! Dat injecteren kan stoppen dingen als de coronpas QR en G systemen kunnen weg alles kan weer gewoon open en hooguit met een paar hele kleine regeltjes (1,5m afstand bijv) kunnen we gewoon weer terug naar het oude normaal! Wat doen die "prikjes" er dan nog toe? En welke idioten laten dat nu nog steeds zetten dan?

Meer uit Gezond

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen duikt naar 370

ZEIST (ANP) - Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is vrijdag naar 370 gedaald, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het cijfer was sinds juli vorig jaar niet meer zo laag. Afgelopen week lag het nog steeds dik boven de 400.

1 dag geleden
EU wil gezamenlijk vaccin en middel tegen apenpokken inkopen

STOCKHOLM (ANP/RTR) - De Europese Unie heeft besloten tot de gezamenlijke aankoop van zowel een vaccin als een antiviraal middel tegen apenpokken. Dat zei de Zweedse vaccincoördinator Richard Bergstrom vrijdag tegen de Zweedse krant Dagens Nyheter.

1 dag geleden
Huisartsen willen geen coronaprikken meer geven

UTRECHT (ANP) - Als het kabinet over een tijdje besluit tot een nieuwe ronde vaccinaties tegen het coronavirus doen huisartsen daar niet aan mee. Dat hebben de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) samen besloten.

3 dagen geleden
Apenpokken bij meer dan 240 mensen buiten Afrika

SOLNA (ANP) - Sinds het eerste geval van apenpokken begin deze maand in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt zijn er nu wereldwijd in landen buiten Afrika minstens 243 infecties vastgesteld. In het Verenigd Koninkrijk zijn het er inmiddels 78.

3 dagen geleden
Griepepidemie is voorbij, concludeert RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De griepepidemie is achter de rug. Steeds minder mensen hebben de ziekte onder de leden, concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Erasmus MC en het Nivel.

3 dagen geleden
Aantal gevallen van apenpokken opgelopen naar twaalf

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is inmiddels bij twaalf mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag, toen de teller bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zes bevestigde besmettingen stond. Het instituut bevestigde afgelopen vrijdag het eerste geval in Nederland.

3 dagen geleden
Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald. In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

4 dagen geleden