Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven minderjarigen betrapt met andermans ID

Zeven minderjarigen betrapt met andermans ID

MIDDELBURG (ANP) - Op het Zeeuwse schiereiland Walcheren heeft de politie zaterdagavond en de daaropvolgende nacht zeker zeven minderjarigen betrapt met identiteitsbewijzen van meerderjarigen. De minderjarigen probeerden met de identiteitsbewijzen van anderen horecagelegenheden binnen te komen.

De politie koos er naar eigen zeggen voor in deze gevallen alleen waarschuwend op te treden en de identiteitsbewijzen enkel in te nemen. Maar het tonen van een ID-bewijs van iemand anders of het uitlenen ervan is strafbaar, waarschuwt de politie. "Er staat zelfs een maximale gevangenisstraf van zes jaar op voor de persoon die zijn ID-bewijs ter beschikking stelt aan een ander met het oogmerk om dit ID-bewijs te laten gebruiken als ware aan hem verstrekt", aldus de politie.

Wie zijn identiteitsbewijs nu kwijt is en wil komen ophalen, kan dat doen op het politiebureau in Middelburg. De rechtmatige eigenaren staat dan wel een 'goed gesprek" te wachten.

Meer uit Binnenland

Voormalig NOS-regisseur Rudolf Spoor (85) overleden

DEVENTER (ANP) - Televisieregisseur Rudolf Spoor is overleden. Dat meldt zijn familie vrijdag aan het ANP. Voor de NOS regisseerde Spoor decennialang grote evenementen, waaronder het kerkelijk huwelijk van de toenmalige prins Willem-Alexander en Máxima in 2002, waarbij hij de beroemde traan van de latere koningin in beeld bracht. Spoor overleed donderdag op 85-jarige leeftijd.

4 uur geleden
Nederland roept Israël op uitspraak VN-hof over Rafah na te leven

DEN HAAG (ANP) - Nederland "respecteert" de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof, dat Israël heeft opgedragen het offensief in Rafah te stoppen, en roept op die na te leven. Dat laat een woordvoerder van demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) weten. Uitspraken van het VN-hof zijn bindend voor de betrokken partijen, zegt hij.

5 uur geleden
Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

6 uur geleden
Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

DEN HAAG (ANP/DPA) - Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

7 uur geleden
Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

8 uur geleden
Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

10 uur geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

10 uur geleden