Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

Volgens de krant The Japan Times zijn beide helikopters in de nacht van zaterdag op zondag neergestort tijdens een training. Het contact met de twee SH-60K helikopters, elk met vier bemanningsleden aan boord, ging om respectievelijk 22.38 uur en 23.04 uur verloren, vertelde Kihara zondag tijdens een persconferentie die werd uitgezonden op televisie. De minister benadrukte dat er geen schepen of vliegtuigen van andere landen in de buurt zijn waargenomen en dat betrokkenheid van buitenaf bij het neerstorten van de helikopters dus onwaarschijnlijk is.

Het zoeken naar de zeven vermisten gaat nog door. Bij de zoektocht worden volgens The Japan Times acht legerschepen en vijf vliegtuigen ingezet, plus twee schepen van de Japanse kustwacht.

Meer uit Buitenland

Hamas-delegatie zaterdag in Caïro voor gesprekken over bestand

CAÏRO (ANP/RTR) - Een Hamas-delegatie arriveert zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro voor gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat meldt de Egyptische staatszender Al Qahera. Vrijdag is CIA-directeur William Burns al in Caïro aangekomen in verband met de gesprekken.

4 uur geleden
Arrestaties in Canada in verband met moord sikh-leider Nijjar

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese politie heeft arrestaties verricht in verband met de moord op de sikh-separatist Hardeep Singh Nijjar in de provincie British Columbia in juni vorig jaar. Dat zei een bron met directe kennis van de zaak tegen persbureau Reuters. Nijjar werd door India bestempeld als een terrorist.

5 uur geleden
Israël niet bij openingsceremonie Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - De Israëlische delegatie is zondag niet bij de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Reden is de herdenkingsdag voor de Holocaust in hun land, meldt de European Broadcasting Union (EBU). Er is internationaal kritiek op de deelname van Israël aan het songfestival in verband met de oorlog in Gaza.

5 uur geleden
Koranverbranding in Malmö op dag voor begin songfestivalfeesten

MALMÖ (ANP) - Een man en een vrouw hebben vrijdag een koran verbrand in de Zuid-Zweedse stad Malmö, een dag voordat de festiviteiten rond het Eurovisie Songfestival (ESC) daar beginnen. Dat was te zien in een video die live werd uitgezonden op TikTok.

6 uur geleden
Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

JERUZALEM (ANP) - Israël heeft Hamas een week de tijd gegeven om in te stemmen met zijn voorwaarden voor een staakt-het-vuren. Doet Hamas dit niet, dan beginnen de Israëli's hun al weken geleden aangekondigde grondoffensief in Rafah. Dat zeiden Egyptische functionarissen tegen de Wall Street Journal.

8 uur geleden
Spanje stopt met jaarlijkse prijs voor stierenvechten

MADRID (ANP/RTR) - Spanje gaat niet langer de jaarlijkse prijs voor de beste stierenvechter uitreiken, meldt het ministerie van Cultuur. Het departement stelt dat de uitreiking niet meer past bij "de nieuwe sociale en culturele realiteit" van Spanje. De prijs werd door het ministerie zelf uitgereikt en had een waarde van 30.000 euro.

9 uur geleden
Internationaal Strafhof (ICC) waarschuwt tegen intimidatie

DEN HAAG (ANP/AFP) - Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag waarschuwt tegen intimidatie van rechters of ander personeel. Volgens het ICC dreigen individuen met vergelding rond bepaalde onderzoeken of uitspraken.

11 uur geleden