Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven keer gevluchte Italiaanse crimineel opgepakt in schaapskooi

Zeven keer gevluchte Italiaanse crimineel opgepakt in schaapskooi

ROME (ANP/AFP) - Een Italiaanse moordenaar die eerder deze maand voor de zevende keer uit de gevangenis vluchtte, werd dinsdag opgepakt terwijl hij zich verstopte in een schaapskooi, zei de politie.

Giuseppe Mastini (60) bijgenaamd 'Johnny de Zigeuner', profiteerde van een tijdelijke vrijlating uit een zwaarbeveiligde gevangenis op Sardinië op 6 september en keerde niet terug naar zijn cel.

"De voortvluchtige werd gevonden op een landgoed in de buurt van Sassari", in het noordwesten van het eiland, aldus de politie. Agenten doorzochten tientallen huizen in het gebied en vonden Mastini verstopt in een schaapskooi naast een smidse.

Mastini had zijn haar platinablond geverfd in een poging zichzelf te vermommen. "We ontsnappen altijd voor de liefde", zei hij tegen de politieagenten die hem vonden, hoewel zijn partner niet bij hem in de schaapskooi zat.De smid werd gearresteerd op beschuldiging van het verbergen van een bekende voortvluchtige.

Eerste moord op 11-jarige leeftijd

Mastini, oorspronkelijk afkomstig uit Bergamo in Noord-Italië, verhuisde in de jaren zeventig met zijn gezin naar Rome en pleegde zijn eerste moord op 11-jarige leeftijd, volgens het Italiaanse persbureau ANSA. Hij werd ook genoemd in het onderzoek naar de onopgeloste moord op filmmaker Pier Paolo Pasolini in 1975.

Mastini ontsnapte voor het eerst uit de gevangenis in 1987. Hij was twee jaar op de vlucht. In die tijd pleegde hij overvallen, vermoordde een politieagent en gijzelde een jong meisje.

Gepakt en gevangen gezet, werd hij in 2014 opnieuw tijdelijk vrijgelaten, waarop hij vluchtte. In juni 2017 ontsnapte hij uit een gevangenis in Noord-Italië, volgens dezelfde methode. De ontsnapping van dit jaar was zijn zevende.

Meer uit Buitenland

Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

2 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

4 uur geleden
Britse politie onderzoekt kappen van 'iconische' boom

HENSHAW (ANP) - De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een beroemde boom in Noord-Engeland die in de nacht van woensdag op donderdag opzettelijk lijkt te zijn gekapt. Een 16-jarige jongen is opgepakt in verband met het incident, maar het is nog niet bekend wat hij heeft gedaan. Het is volgens Britse media "een van de meest gefotografeerde bomen van het land". Veel mensen uit de regio zeggen kapot te zijn van het nieuws.

5 uur geleden
Media: Poetin ontmoet bondgenoot Kadyrov na rel om mishandelvideo

MOSKOU (ANP/RTR) - President Vladimir Poetin heeft volgens een Russische journalist een ontmoeting gehad met een van zijn belangrijkste bondgenoten, de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. De bijeenkomst volgt op aanhoudende speculatie over de gezondheid van Kadyrov en een recente rel over een filmpje waarin zijn jonge zoon een gevangene mishandelt. Het Kremlin wilde daar eerder niet op reageren.

5 uur geleden
Honderden mensen geëvacueerd in Griekenland wegens storm Elias

VOLOS (ANP/AFP/DPA) - Zes weken na de dodelijke overstromingen in Griekenland hebben de hulpdiensten opnieuw vele tientallen mensen moeten evacueren. Rond de centrale stad Volos zijn 250 mensen naar een veilige plek geholpen. Nabij het eiland Evia stortte een helikopter neer.

5 uur geleden
Berlijn gaat voor miljarden raketafweersystemen van Israël kopen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse en Israëlische ministers van Defensie, Boris Pistorius en Yoav Galant, hebben in Berlijn een verklaring getekend voor de koop van Israëlisch-Amerikaanse Arrow 3 raketafweersystemen. Het gaat volgens de Israëlische defensie-industrie om ruim 4 miljard euro en is voor Israël de grootste wapendeal ooit.

5 uur geleden
Britse acteur Michael Gambon (82) overleden

LONDEN (ANP) - De Iers-Britse acteur Michael Gambon is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC. De acteur was bij het grote publiek het meest bekend van zijn rol als Albus Dumbledore in zes Harry Potter-films. Gambon nam de rol na twee films over van acteur Richard Harris, toen deze onverwacht overleed.

5 uur geleden