Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven jaar celstraf in België voor misbruik meisjes via Snapchat

Zeven jaar celstraf in België voor misbruik meisjes via Snapchat

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een 27-jarige man is in België tot zeven jaar cel veroordeeld voor een reeks zedendelicten met minderjarigen. Hij benaderde meisjes via een spel op de app Snapchat. In het onderzoek kwam een veertigtal slachtoffers in België en Nederland in beeld, maar niet iedereen kon geïdentificeerd worden.

De man probeerde de meisjes zo ver te krijgen dat ze naaktbeelden van zichzelf stuurden en zette hen onder druk om steeds verder te gaan. Als de meisjes niet wilden meewerken, dreigde hij naar hun huis te komen of eerder gestuurde beelden openbaar te maken. Ook verkrachtte hij een 14-jarig meisje met wie hij had afgesproken. Zij deed aangifte en de man werd in de zomer van 2021 opgepakt.

De man mocht na een periode in de gevangenis zijn voorarrest thuis met een enkelband uitzitten. Hij benaderde daarna opnieuw meisjes via Snapchat en vroeg hen om naaktfoto's. De inwoner van Kontich, een gemeente iets ten westen van Antwerpen, verklaart dat hij geen pedofiel is, maar dat jonge meisjes nu eenmaal het makkelijkst te beïnvloeden zijn. Sommige slachtoffers zouden nog geen 10 jaar oud zijn geweest.

Meer uit Buitenland

Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

22 minuten geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

1 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

2 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

2 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

2 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

3 uur geleden
Meer dan 500 arrestaties na dodelijke protesten in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Na de golf van politiek geweld in Bangladesh zijn al zeker 532 mensen opgepakt, meldt een woordvoerder van de politie van de Bengalese hoofdstad Dhaka. Onder hen zijn ook leden van de oppositie. Bij de protesten zijn in een week tijd al 163 mensen omgekomen en raakten honderden agenten gewond.

3 uur geleden