Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven jaar cel voor gewelddadige verkrachtingen

Zeven jaar cel voor gewelddadige verkrachtingen

MIDDELBURG (ANP) - De 34-jarige Vlissinger Stephan T. moet zeven jaar de cel in omdat hij vier vrouwen op zeer brute wijze heeft verkracht en mishandeld. Dat gebeurde in 2017 en 2018 tijdens meerdere afspraakjes na contact via datingsites. De rechtbank in Vlissingen sprak T. vrij van twee verkrachtingen.

De rechtbank rekent het T. extra aan dat hij een vertrouwensrelatie met de vrouwen opbouwde, "waarbij deze vrouwen dachten een leuke man te hebben ontmoet". Seks ontaardde in "het botvieren van eigen lusten door fors geweld" tegen de vrouwen en verkrachtingen. De slachtoffers "moeten zich enorm bang en ook vernederd hebben gevoeld", zei de rechtbank.

Meer uit Binnenland

Minister laat tweede blauwtongvaccin toe: snel 1,3 miljoen doses

DEN HAAG (ANP) - Er komt een tweede vaccin beschikbaar waarmee houders van met name koeien en schapen hun dieren kunnen laten inenten tegen blauwtong. Naar verwachting komen voor medio juni 1,3 miljoen doses van dit vaccin beschikbaar voor de Nederlandse markt, meldt demissionair landbouwminister Piet Adema.

5 minuten geleden
Waarschuwing voor 'diabetesgolf', meer mensen met prediabetes

AMERSFOORT (ANP) - "Als we nu niets doen, komt er straks een diabetesgolf op ons af", waarschuwt de directeur van het Diabetes Fonds, Diena Halbertsma. Volgens maandag door het fonds gepubliceerde schattingen van de universiteit van Maastricht heeft een op de vijf mensen tussen de veertig en 75 jaar op dit moment prediabetes; een voorfase van diabetes 2 die ongemerkt al schade aan het lichaam aanricht. "Als een sluipmoordenaar", zegt het fonds. Het begint met een campagne tegen de voortschrijding van (pre)diabetes, onder meer met een test via de eigen website.

37 minuten geleden
25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

LEIDEN (ANP) - Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten. Het gaat om zeker vijftien mensen bij het LUMC en tien à twaalf mensen bij de locatie van Alrijne in Leiderdorp, waar de spoedeisende hulp zit.

3 uur geleden
Zweedse krant: camera beschadigd bij incident met Klein

STOCKHOLM (ANP) - Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw flink beschadigd zijn. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens een bron van de krant gedroeg Klein zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Klein van het podium was afgekomen.

4 uur geleden
Twee verdachten gepakt voor schieten in metro Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De twee verdachten die werden gezocht omdat ze in een metro in Hoek van Holland zouden hebben geschoten, zijn in de omgeving van het schietincident aangehouden. Dat meldt de politie zo'n anderhalf uur nadat het incident plaatsvond. De verdachten, twee Schiedammers van 20 en 21 jaar, worden op het politiebureau verhoord. Het vuurwapen dat even later in de omgeving werd gevonden, is in beslag genomen.

5 uur geleden
Appie Mussa reageert in video op diskwalificatie Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Appie Mussa heeft in een video op Instagram gereageerd op de diskwalificatie van Joost Klein. De videomaker, die eigenlijk Abdulahi Mussa Ali heet, was als blauwe vogel medeartiest van de Nederlandse inzending.

6 uur geleden
Twee ziekenhuizen vol door vele onwelwordingen marathon Leiden

LEIDEN (ANP) - Veel deelnemers die onwel zijn geraakt tijdens de marathon in Leiden zijn naar twee ziekenhuizen in de buurt vervoerd. Die raakten daardoor vol en konden geen mensen meer opnemen. Mede daardoor is toen besloten het evenement in de loop van de middag af te gelasten, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

7 uur geleden