Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven burgerdoden door Russische mortieraanval op Makariv

Zeven burgerdoden door Russische mortieraanval op Makariv

KIEV (ANP/RTR) - Een Russische mortieraanval op de Oekraïense plaats Makariv nabij Kiev heeft zeven burgers het leven gekost. Nog eens vijf mensen zijn gewond geraakt en moesten naar het ziekenhuis, heeft de lokale politie bekendgemaakt. Een kleine twee weken geleden vielen in het stadje ten westen van Kiev al minstens dertien burgerdoden toen bij luchtaanvallen een grote bakkerij werd geraakt.

Rusland ontkent al vanaf het begin van de invasie dat burgerdoelen worden beschoten, maar volgens de Verenigde Naties zijn er al zeker 816 burgers gedood en mogelijk nog meer. Niet overal kan een goed beeld worden gegeven van het aantal slachtoffers, omdat er nog gevechten gaande zijn.

Meer uit Buitenland

President Biden wijst eenzijdige erkenning Palestina af

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden heeft herhaald dat de Verenigde Staten de eenzijdige erkenning van de staat Palestina afkeuren. Ierland, Noorwegen en Spanje hebben besloten Palestina te gaan erkennen.

1 uur geleden
Russisch ministerie verwijdert plannen over grenzen Baltische Zee

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Defensie heeft een document op de website verwijderd dat in buurlanden tot ophef had geleid. In het stuk stond dat het ministerie opnieuw de coördinaten van de territoriale wateren op de Baltische Zee wilde berekenen en de grenzen wilde verleggen. Finland en Litouwen reageerden verontwaardigd.

2 uur geleden
Vicepremier: Fico nog altijd in stabiele maar ernstige toestand

HANDLOVÁ (ANP/AFP) - De Slowaakse premier Robert Fico is een week nadat hij werd neergeschoten nog altijd in stabiele, maar ernstige toestand. Dat heeft vicepremier Robert Kalinák gezegd na een extra vergadering van de Slowaakse veiligheidsraad. Hij kan nog niet van de stad Banská Bystrica naar de hoofdstad Bratislava worden overgebracht, zoals de bedoeling was.

3 uur geleden
Frankrijk: niet juiste moment voor erkenning Palestijnse staat

PARIJS (ANP/RTR/AFP/BELGA) - Het is voor Frankrijk "niet het juiste moment" om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat zegt de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in reactie op de stap van Ierland, Spanje en Noorwegen, die wel overgaan tot erkenning.

4 uur geleden
Twintig inzittenden door turbulentie getroffen vliegtuig op IC

BANGKOK (ANP/AFP/RTR) - Twintig passagiers van het toestel van Singapore Airlines dat door ernstige turbulentie werd getroffen, liggen op de intensive care. Ze zijn verspreid over twee ziekenhuizen in Bangkok, hebben die ziekenhuizen laten weten.

4 uur geleden
Iraanse staatsmedia: miljoenen bezoekers bij processie Raisi

TEHERAN (ANP) - Volgens het Iraanse semi-officiële staatspersbureau ISNA zijn miljoenen mensen naar Teheran gekomen voor de begrafenisprocessie van president Ebrahim Raisi. Ayatollah Ali Khamenei leidde de gebeden voor de kisten van alle acht personen die zijn omgekomen bij het helikopterongeluk van zondag.

5 uur geleden
Duits radicaal-rechts dumpt EU-lijsttrekker na vergoelijken SS

BERLIJN/BRUSSEL (ANP) - De Duitse bondgenoot van de PVV zet zijn Europese lijsttrekker aan de kant na vergoelijkende opmerkingen over de SS. Maximilian Krah mag, in volle verkiezingscampagne, voorlopig niet voor de partij optreden.

5 uur geleden