Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven arrestaties in Tilburg nabij stadion Willem II

Zeven arrestaties in Tilburg nabij stadion Willem II

TILBURG (ANP) - De politie heeft in Tilburg donderdagavond zeven mensen aangehouden in de buurt van het stadion van Willem II. Het zevental wordt verdacht van erfvredebreuk, aldus een politiewoordvoerder. Ook hadden zij vermoedelijk zwaar vuurwerk bij zich, maar dat wordt nog onderzocht.

De zeven mannen, zes Tilburgers en een man uit Goirle, zijn tussen de 22 en 35 jaar. De politie zegt een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk te hebben aangetroffen, die de Explosieven Opruimings Dienst onschadelijk heeft gemaakt. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

De arrestaties vonden plaats op de Bernard Leenestraat, op loopafstand van het stadion. Die club speelde tegen het Schotse Rangers FC in de derde voorronde van de Europa League. Willem II-supporters mochten van de Tilburgse burgemeester op een plein in de stad naar de wedstrijd kijken. Daarop kwam nogal wat kritiek, nadat op beelden van lokale media was te zien dat de fans zich niet aan de coronaregels hielden.

Ongeloof

Politievakbond ACP twitterde vrijdagochtend dat bij politiemensen ongeloof en verbazing heerst "na het het zien van de feestende supporters in Tilburg, waarvoor de burgemeester toestemming heeft gegeven. Juist nu moet er een eenduidig beleid komen. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken."

Omroep Brabant meldde donderdagavond ook dat een groep van zo’n vijftig Willem II-fans, die het plein al schreeuwend verlieten, zich tegen de ME keerde. Er zou met vuurwerk en blikjes bier zijn gegooid en tegen ME-busjes zijn geslagen. Ook zou op het plein zelf een vechtpartij zijn uitgebroken, waarvoor de ME werd ingeschakeld om de boel te sussen.

De politiewoordvoerder zegt vrijdagochtend echter dat de politie zich niet herkent in berichten dat de ME zou zijn belaagd en dat er "andere dingen" zouden zijn gebeurd. De ME was net als bij elke wedstrijd wel aanwezig, maar de eenheid heeft niet ingegrepen aangezien er volgens de zegsman geen opstootjes zijn geweest.

Meer uit Binnenland

Rechtbank veroordeelt Ali B tot 2 jaar cel in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem heeft Ali B vrijdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor een verkrachting van een vrouw tijdens een schrijverskamp in Heiloo en een poging tot verkrachting van zangeres Ellen ten Damme.

6 minuten geleden
Rechtbank acht Ali B schuldig aan verkrachting en poging daartoe

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem acht Ali B schuldig aan een verkrachting in een villa in Heiloo en een poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in een hotel in Marokko. Hij wordt vrijgesproken van de twee ten laste gelegde aanrandingen.

9 minuten geleden
Rechtbank spreekt Ali B vrij van aanranding Jill Helena

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem heeft Ali B vrijgesproken van aanranding van zangeres Jill Helena in 2018. Volgens de rechtbank is er onvoldoende steunbewijs.

28 minuten geleden
Rechtbank: verklaring van slachtoffer Ali B betrouwbaar

HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem noemt de verklaringen van het slachtoffer dat als eerste aangifte deed tegen Ali B betrouwbaar. Het slachtoffer van de aanranding en de verkrachting tijdens een schrijverskamp in een villa in Heiloo, heeft volgens de rechtbank steeds op hoofdlijnen hetzelfde gezegd over de seksuele handelingen en de omstandigheden. De rechtbank oordeelt dat er voor de verkrachting voldoende wettig bewijs is. Ali B wordt vrijgesproken van aanranding, omdat daar steunbewijs ontbreekt.

38 minuten geleden
OM eist 6 maanden cel en tbs tegen vermeende stalker universiteit

DEN HAAG (ANP) - Tegen de 32-jarige student die vorig jaar dreigberichten en een rouwkaart naar de Haagse campus van de Universiteit Leiden heeft gestuurd, is zes maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zich schuldig gemaakt aan stalking, doodsbedreiging en wapenbezit.

1 uur geleden
ILT wil dat drankproducenten kijken naar verhoging statiegeld

DEN HAAG (ANP) - Producenten en importeurs van bijvoorbeeld frisdranken moeten het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker maken om plastic drankflessen in te leveren. Zij moeten onder meer onderzoeken of het daarvoor nodig is het statiegeld te verhogen. Te veel flessen worden nu niet teruggebracht, zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport, die met dwangsommen zwaait om de branche in beweging te krijgen.

2 uur geleden
KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

2 uur geleden