Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven arrestaties in Arnhemse wijk met veel vuurwerkoverlast

Zeven arrestaties in Arnhemse wijk met veel vuurwerkoverlast

ARNHEM (ANP) - In de Arnhemse wijk Geitenkamp zijn dit weekend vooralsnog zeven verdachten aangehouden. In de wijk is het al een paar nachten onrustig; er wordt veel overlast ervaren van mensen die zwaar illegaal vuurwerk afsteken, aldus de politie.

Voor het afsteken van illegaal vuurwerk werden zaterdagavond vijf verdachten aangehouden. Een van hen zou ook bewust vuurwerk naar anderen hebben gegooid. Een persoon werd aangehouden voor het beledigen van agenten die vanwege de onrust extra in de wijk aanwezig waren.

Vrijdag kreeg de politie meerdere meldingen van grote groepen jongeren die overlast veroorzaakten door vuurwerk af te steken in de wijk. Ook werd er vuurwerk naar auto’s gegooid en er zou in de lucht zou zijn geschoten, wat nog wordt onderzocht, aldus de politie. Die hield vrijdag een 27-jarige man uit Arnhem aan op verdenking van verstoring van de openbare orde en opruiing.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en meldt ook de komende tijd alert te blijven op de situatie in de wijk.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Wind 1 week geleden
Helemaal mee eens
bung 86 1 week geleden
dat tuig opsluiten tot na nieuwjaar. u staan ze in no time weer lachend op straat.

Meer uit Binnenland

Aantal mensen in de bijstand blijft stijgen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering krijgt, blijft stijgen. Eind september 2020 kregen 423.000 mensen een uitkering en dat zijn er bijna zevenduizend meer dan een jaar eerder. Het aantal bijstandsontvangers is in alle leeftijdsgroepen omhoog gegaan, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

21 minuten geleden
Drankgebruik onder jongeren tussen 2015 en 2019 onveranderd

DEN HAAG (ANP) - Het aantal jongeren tussen 12 en 25 jaar dat weleens alcohol heeft gedronken, is niet wezenlijk veranderd in de periode van 2015 tot en met 2019. Dat geldt voor jongeren van 12 tot 18 jaar, maar ook voor de jongvolwassenen (18 tot 25 jaar). Vorig jaar had 61 procent van de jongeren van 12 tot 25 jaar weleens alcohol gedronken. Dat staat in het jaarrapport van de Landelijke Jeugdmonitor van het CBS.

25 minuten geleden
Burgemeester Roosendaal: broze sociale structuur in gemeenten

HILVERSUM (ANP) - Na een week van rellen en vuurwerkoverlast door jongeren in verschillende plaatsen zoals Urk, Arnhem en Roosendaal, doet de burgemeester van de laatste stad een oproep aan politiek Den Haag: heb oog voor de broze sociale structuur in verschillende middelgrote gemeenten in het land.

2 uur geleden
Kabinet: nooit verzoek gehad om Black Friday te verbieden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft nooit het verzoek gehad om Black Friday te verbieden. Dat zegt een woordvoerder tegen het ANP, na uitspraken van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hierover.

5 uur geleden
'Toestroom Belgische bezoekers speelt rol in drukte'

ARNHEM (ANP) - De toestroom van Belgische bezoekers speelde dit weekend een rol in de drukte bij steden en winkelcentra in het zuiden van het land. Dat stelt het Veiligheidsberaad zondag in een verklaring over de drukte in winkelgebieden.

5 uur geleden
Eerste officiële vorst van het najaar: -0,2 graden in De Bilt

DE BILT (ANP) - De eerste officiële vorst van dit najaar is een feit. In De Bilt koelde het aan het begin van de avond af naar -0,2 graden, meldt Weeronline.

6 uur geleden
Vuurwerkbom huis burgemeester Woensdrecht mogelijk bewuste actie

HOOGERHEIDE (ANP) - De politie houdt er rekening mee dat de vuurwerkbom die bij het huis van de burgemeester van de gemeente Woensdrecht is ontploft, daadwerkelijk gericht was tegen de burgemeester. Het huis van burgemeester Steven Adriaansen in Hoogerheide (N-B) werd zondagochtend in alle vroegte beschadigd door de bom. Niemand raakte gewond, Adriaansen toonde zich verbijsterd. Zondag aan het eind van de middag was nog niemand aangehouden in de zaak, zo meldt een politiewoordvoerder.

7 uur geleden