Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

De agenten zijn gewond geraakt toen de Mobiele Eenheid moest ingrijpen aan de noordzijde van de Johan Cruijff Arena. Ook aan de zuidzijde is het korte tijd grimmig geweest, toen een groep opgehouden Ajaxsupporters onder meer stoelen en zwaar vuurwerk naar de ME gooide. Voor alle agenten is "passende medische en mentale nazorg" geregeld, aldus de politie.

De politie heeft in totaal twintig mensen aangehouden rondom de wedstrijd. Twaalf fans van Olympique Marseille werden eerder op de donderdag in de Amsterdamse binnenstad aangehouden, van wie zes voor het dragen van een steek- of slagwapen. Later werden er ook nog Ajaxfans aangehouden voor een overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), zoals voor samenscholing.

Meer aanhoudingen

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Momenteel doet de politie onderzoek naar de mensen die verantwoordelijk zijn voor het letsel van de agenten. "De politie accepteert geen enkele vorm van fysiek of verbaal geweld tegen politiepersoneel en zet alles op alles om de verantwoordelijken op te sporen."

De thuiswedstrijd van de Amsterdammers eindigde in een gelijkspel: 3-3.

Ook Ajax keurt het geweld af. De club laat weten dat het de politie bij het onderzoek wil helpen, bijvoorbeeld door het verstrekken van camerabeelden. Ajax kan net als de politie bij de KNVB aanmeldingen doen voor stadionverboden. Dat geldt dus ook voor de aangehouden en nog aan te houden personen, zo laat een woordvoerder weten.

Meer uit Binnenland

Gebruik huishoudelijke hulp via Wmo flink gestegen

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar kregen meer dan 485.000 mensen hulp bij het huishouden betaald uit de Wmo-pot, bedoeld voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het aantal is 27 procent hoger dan in de eerste helft van 2019, becijferde statistiekbureau CBS.

14 minuten geleden
Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

4 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

6 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

7 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

7 uur geleden
Deskundigen: tbs voor Vlijmense leraar in zedenzaak

DEN BOSCH (ANP) - Gedragsdeskundigen die basisschoolleraar Bas G. hebben onderzocht, vinden dat hem tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd. De man wordt verdacht van een forse lijst zedenmisdrijven, waarvan veelal jonge tieners, maar ook aanmerkelijk jongere kinderen het slachtoffer zouden zijn geworden. G. was ruim twintig jaar leraar op een school in Vlijmen. Maandag stond hij terecht voor de rechtbank in Den Bosch.

8 uur geleden