Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zesdaagse Rotterdam verhuist naar november

Zesdaagse Rotterdam verhuist naar november

ROTTERDAM (ANP) - De Zesdaagse van Rotterdam, gehouden in Ahoy, gaat verhuizen van januari naar november. Komend jaar vindt de wielerwedstrijd op de baan voor het laatst in januari plaats. De organisatie wil graag dat de Zesdaagse van dinsdag tot en met zondag wordt verreden.

"Een finale op zondag is een langgekoesterde wens van Ahoy", zei wedstrijdleider Michael Zijlaard. "Het past bij onze ambitie om meer wielerfans naar Rotterdam Ahoy te halen en de baansport een groter podium te geven. Met de nieuwe baanfocus van de UCI op het najaar zagen wij een kans om - in het rijtje met Londen en Gent - de Zesdaagse voortaan eind november te organiseren."

Door de verhuizing vindt de Zesdaagse in 2020 twee keer plaats. De volgende editie is van 2 tot en met 7 januari en van 24 tot en met 29 november is Ahoy opnieuw het decor.

Meer uit Sport

Tennisser Paul verslaat Hurkacz en bereikt halve finale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Tommy Paul staat in de halve finale van het masterstoernooi van Rome. De Amerikaan versloeg de Pool Hubert Hurkacz in een enerverende wedstrijd met 7-5 3-6 6-3.

27 minuten geleden
Vuelta krijgt in 2026 met Monaco weer buitenlands vertrekpunt

MONACO (ANP) - De Spaanse wielerkoers Vuelta start in 2026 weer buiten Spanje. De renners vertrekken tijdens zowel de eerste als tweede etappe vanuit Monaco. Het wordt de zesde keer dat de Ronde van Spanje in het buitenland begint.

2 uur geleden
Tennisser Murray denkt fit genoeg te zijn voor Roland Garros

PARIJS (ANP/AFP) - Andy Murray denkt dat hij fit genoeg is om aan te treden op Roland Garros. De Schotse tennisser komt terug van een enkelblessure.

3 uur geleden
Jakobsen volgende uitvaller in Giro na zware valpartij

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen kan niet verder in de Giro d'Italia. De klachten van de 27-jarige sprinter verergerden afgelopen nacht na zijn zware valpartij in de elfde etappe van woensdag. "Met het oog op zijn gezondheid gaat hij niet meer van start en keert hij terug naar huis om te herstellen", lichtte dsm-firmenich PostNL-arts Laurens Kappelle toe via de website van de ploeg.

5 uur geleden
NOC*NSF blij dat positief effect sport wordt genoemd in akkoord

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF is blij dat er in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB aandacht is voor de positieve effecten van sporten en bewegen op de gezondheid. In het akkoord staat onder het kopje zorg: "Preventie meer centraal, inclusief sport en bewegen, om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen."

6 uur geleden
Basketballers Celtics opnieuw naar finale Eastern Conference

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics staan voor het derde jaar op rij in de finale van de play-offs van de Eastern Conference. De winnaar van de reguliere competitie won de halve finale tegen Cleveland Cavaliers met 4-1, na een beslissende 113-98-thuiszege op woensdag. Jayson Tatum was de topscorer aan de kant van de gedeeld recordkampioen, met 25 punten.

8 uur geleden
Amerikaan McNulty tijdritkampioen van zijn land

CHARLESTON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty is net als vorig jaar kampioen tijdrijden van zijn land geworden. Op een parcours van ruim 33 kilometer in en rond Charleston was de renner van UAE Team Emirates met een tijd van 37.42 minuten veruit de snelste.

18 uur geleden