Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes sporters en hockeysters pakken na Rio ook in Tokio medaille

Zes sporters en hockeysters pakken na Rio ook in Tokio medaille

TOKIO (ANP) - Zes Nederlandse sporters die vijf jaar geleden op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een medaille pakten, hebben dat ook in Tokio gedaan. De hockeysters veroverden zelfs voor de zevende Spelen op rij een olympische plak.

Na het brons in 1996 en 2000, het zilver in 2004, het goud in 2008 en 2012 en het zilver van 2016 werden de hockeysters in Tokio weer olympisch kampioen. Geen van de acht goudenmedaillewinnaars van Rio wist in Tokio de olympische titel te prolongeren. Zwemster Sharon van Rouwendaal kwam daar het dichtste bij. De kampioene van 2016 op de 10 kilometer in het open water pakte nu zilver.

Zeilster Marit Bouwmeester moest als olympisch kampioene van Rio nu genoegen nemen met brons in de Laser Radial. Roeister Ilse Paulis leek met Marieke Keijser de titel te prolongeren die ze vijf jaar geleden met Maaike Head veroverde in de lichte dubbeltwee, maar een misslag van Keijser op het einde kostte de roeisters het goud. Ze moesten genoegen nemen met brons.

Keirin

De olympische titels in de RS:X-klasse en op het baanonderdeel keirin bleven in Nederlandse handen. Na het goud voor windsurfer Dorian van Rijsselberghe in 2012 en 2016 was nu zijn vriend en voormalige trainingsgenoot én concurrent Kiran Badloe de beste. Op de baan werd Shanne Braspennincx de opvolgster van Elis Ligtlee als olympisch kampioene keirin.

Van de acht goudenmedaillewinnaars in Rio zijn er twee gestopt: Ligtlee en Van Rijsselberghe. Turnster Sanne Wevers haalde na haar gouden balkoptreden in 2016 nu de finale niet. Ferry Weertman kon op de 10 kilometer in het open water niet meedoen om de medailles. Anna van der Breggen werd als olympisch kampioene in de wegwedstrijd opgevolgd door een Oostenrijkse amateurwielrenster die de favoriete Nederlandse ploeg verraste.

Van der Breggen pakte wel net als vijf jaar geleden brons in de tijdrit, voor Tom Dumoulin was er opnieuw zilver op dat onderdeel. Ook boksster Nouchka Fontijn keerde opnieuw met een medaille terug naar huis. Fontijn verloor in Rio de finale (zilver), nu bokste ze zich naar brons.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

5 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden