Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes mensen gearresteerd voor diefstal Banksy

Zes mensen gearresteerd voor diefstal Banksy

PARIJS (ANP/AFP) - De autoriteiten in Frankrijk hebben zes mensen gearresteerd in verband met de diefstal van een werk van de graffitikunstenaar Banksy. De afbeelding van een rouwend meisje was vorig jaar gestolen uit de concerthal Bataclan in Parijs, waar moslimextremisten in 2015 een bloedbad hadden aangericht.

Twee van de arrestanten worden verdacht van de roof, de vier anderen van heling. Het zestal zit in voorarrest.

Afgelopen week werd het kunstwerk aangetroffen in Italië, in een verlaten boerderij in de zuidelijke regio Abruzzen. Een Franse agent die bij de zoekactie was betrokken, vond het schilderij en reageerde zeer emotioneel op het weerzien. Hij was destijds getuige van de moordpartij in de Bataclan.

Nooduitgang

Banksy had het oorspronkelijk geschilderd op een nooduitgang van de concertzaal, als eerbetoon aan de negentig slachtoffers van de moordpartij. Het werk werd vorig jaar los gezaagd en gestolen.

Wie Banksy is, is een goed bewaard geheim. Hij is als straatkunstenaar beroemd geworden door zijn humoristische, politiek getinte en soms provocerende werken, die vaak onaangekondigd verschijnen op stadsmuren over de hele wereld.

Meer uit Buitenland

Oekraïne gebruikt deel wapens VS niet door gps-jamming Rusland

KYIV (ANP) - Oekraïne gebruikt een deel van de Amerikaanse gps-geleide wapensystemen amper omdat Rusland ze telkens tegenhoudt door middel van gps-jamming, technologie die gps-signalen verstoort. Dat meldt de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van een vertrouwelijk Oekraïens onderzoek.

29 minuten geleden
Aanklager Zuid-Afrika: uitspraak ICJ over Israël is bindend

PRETORIA (ANP/RTR) - De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) over Israël is "bindend" en "Israël moet zich eraan houden", meldde het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zuid-Afrika heeft de zaak tegen Israël eind vorig jaar aangespannen.

1 uur geleden
Hamas belooft samenwerking met onderzoeksmissies Gaza

GAZA (ANP/RTR) - De Palestijnse beweging Hamas is blij met het pleidooi van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag om onderzoekscommissies toe te laten tot de Gazastrook. Hamas belooft samen te werken met die commissies.

2 uur geleden
Israëlische minister: Rafah bezetten als reactie op uitspraak ICJ

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël moet Rafah bezetten en de militaire druk verder opdrijven als reactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Dat zei de ultrarechtse Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, meldt de Israëlische nieuwszender N12. Het hof van de Verenigde Naties had eerder vrijdag juist opgeroepen om het offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, onmiddellijk te staken.

2 uur geleden
EU scherpt regels aan voor grensbewaking binnen Schengengebied

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn akkoord met een aanscherping van de regels voor de grensbewaking aan de binnen- en buitengrenzen van het Schengengebied. Binnen het Schengengebied, waar het grootste deel van Europa bij hoort, zijn geen grenscontroles meer.

3 uur geleden
Universiteit Gent maakt eind aan pro-Palestijnse bezetting

GENT (ANP/BELGA) - De universiteit van het Belgische Gent maakt een eind aan de bezetting van universiteitsgebouwen door pro-Palestijnse actievoerders. De bezetting verliep lang vreedzaam en ordelijk en werd daarom gedoogd. Maar vrijdag raakten activisten volgens de universiteit slaags met universiteitspersoneel.

3 uur geleden
Israël moet van hoogste VN-hof het offensief in Rafah staken

DEN HAAG (ANP) - Israël moet van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) het offensief in Rafah onmiddellijk beëindigen. Ook moet het land meer doen om de inwoners van het Palestijnse gebied te beschermen. Het hoogste hof van de VN heeft dat geoordeeld in een zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen. Israël had van tevoren al gezegd zich niets van de uitspraak aan te trekken.

3 uur geleden