Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes mensen gearresteerd voor diefstal Banksy

Zes mensen gearresteerd voor diefstal Banksy

PARIJS (ANP/AFP) - De autoriteiten in Frankrijk hebben zes mensen gearresteerd in verband met de diefstal van een werk van de graffitikunstenaar Banksy. De afbeelding van een rouwend meisje was vorig jaar gestolen uit de concerthal Bataclan in Parijs, waar moslimextremisten in 2015 een bloedbad hadden aangericht.

Twee van de arrestanten worden verdacht van de roof, de vier anderen van heling. Het zestal zit in voorarrest.

Afgelopen week werd het kunstwerk aangetroffen in Italië, in een verlaten boerderij in de zuidelijke regio Abruzzen. Een Franse agent die bij de zoekactie was betrokken, vond het schilderij en reageerde zeer emotioneel op het weerzien. Hij was destijds getuige van de moordpartij in de Bataclan.

Nooduitgang

Banksy had het oorspronkelijk geschilderd op een nooduitgang van de concertzaal, als eerbetoon aan de negentig slachtoffers van de moordpartij. Het werk werd vorig jaar los gezaagd en gestolen.

Wie Banksy is, is een goed bewaard geheim. Hij is als straatkunstenaar beroemd geworden door zijn humoristische, politiek getinte en soms provocerende werken, die vaak onaangekondigd verschijnen op stadsmuren over de hele wereld.

Meer uit Buitenland

NAVO-troepen mogelijk al in Zweden voor toetreding tot alliantie

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Zweden staat toe dat de NAVO troepen en materieel in het land stationeren, terwijl het zelf nog geen lid is van de alliantie. Het besluit is een "duidelijk signaal" naar Rusland en versterkt de Zweedse verdediging, aldus premier Ulf Kristersson en defensieminister Pal Jonson in een opiniestuk in de krant Dagens Nyheter.

26 minuten geleden
Dader steekpartij Annecy psychiatrisch onderzocht

ANNECY (ANP/AFP) - De Syrische vluchteling die donderdag in de Franse stad Annecy op een kinderspeelplaats met een mes onder anderen peuters aanviel, wordt psychiatrisch onderzocht. Zo wordt onder meer geprobeerd te achterhalen wat de man bewoog. De Franse autoriteiten denken niet aan een terroristisch motief en de man was niet onder invloed van alcohol of drugs.

2 uur geleden
Republikeinse voorzitter: aanklacht Trump donkere dag voor VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy heeft donderdag op Twitter laten weten dat hij de aanklacht tegen voormalig president Donald Trump "een donkere dag" vindt voor de Verenigde Staten.

6 uur geleden
Oud-president Trump aangeklaagd om opslag geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oud-president Donald Trump heeft op zijn socialemediasite Truth Social gemeld dat hij is aangeklaagd. Trump zei dat de aanklacht "schijnbaar" te maken heeft met de dozen vol geheime documenten die op zijn landgoed Mar-a-Lago in Palm Beach in de staat Florida zijn gevonden.

8 uur geleden
Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen. De wetenschappers houden rekening met nieuwe temperatuurrecords, mede omdat klimaatverandering het effect van El Niño kan versterken.

13 uur geleden
EU-landen bereiken doorbraak over asielbeleid

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen zijn het na een jarenlange patstelling eens geworden over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze moeten nu nog wel overeenstemming bereiken met het Europees Parlement.

13 uur geleden
VS en VK: nauwer samenwerken als tegenwicht voor China en Rusland

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer economisch samenwerken om tegenwicht te kunnen bieden aan Rusland en China. Dat heeft de Britse premier Rishi Sunak bekendgemaakt na een overleg met president Joe Biden in het Witte Huis. Ze zijn het eens geworden over een "Atlantische Verklaring", volgens Sunak een "actieplan voor de toekomst van onze samenwerking". De landen willen onder meer nauwer samenwerken op het gebied van technologie, waaronder AI, energie en innovatie. Hij belooft dat de verklaring zal leiden tot een sterkere economie en daarmee nieuwe banen.

13 uur geleden