Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes kinderboeken genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

Zes kinderboeken genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

HILVERSUM (ANP) - Voor de 35e Woutertje Pieterse Prijs zijn zes kinder- en jeugdboeken genomineerd. Zaterdag werd de laatste nominatie bekendgemaakt in het KRO-NCRV-programma De Taalstaat. Die is voor het boek De Tunnel, van Anna Woltz. Welk boek wint, is te horen op zaterdag 2 april, in een speciale Kindertaalstaat.

De prijs is voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De winnaar krijgt een oorkonde en 15.000 euro. De jury staat dit keer onder leiding van auteur Abdelkader Benali.

De andere vijf genomineerden zijn: Terra Ultima, van Raoul Deleo & Noah J. Stern; Schaduw van Toet, van Lida Dijkstra & Djenné Fila; Viruswereld, van Marc ter Horst & Wendy Panders; Zonder titel, van Erna Sassen & Martijn van der Linden; en De Meisjes, van Annet Schaap.

Meer uit Binnenland

Feyenoord gehuldigd op Binnenrotte na bekerwinst

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse club Feyenoord wordt gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van de stad. De voetballers wonnen zondagavond in De Kuip met 1-0 de strijd om de KNVB-beker van het Nijmeegse NEC.

1 uur geleden
Civiele rechter buigt zich over mondkapjesdeal Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Staat staat maandag in de rechtbank in Amsterdam tegenover het bedrijf van Sywert van Lienden en twee compagnons in een zaak over de omstreden mondkapjesdeal. De overheid wil de miljoenen terug die met de handel in mondkapjes zijn verdiend.

1 uur geleden
Huldiging Feyenoord maandag op de Binnenrotte

ROTTERDAM (ANP) - KNVB-bekerwinnaar Feyenoord wordt maandag gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. De club won zondagavond in De Kuip met 1-0 van NEC uit Nijmegen.

8 uur geleden
Deken bemiddelt tussen Sywert van Lienden en SHA

AMSTERDAM (ANP) - De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft bemiddeld tussen Sywert van Lienden en de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Onderwerp van gesprek was het beslag dat door de stichting is gelegd op Van Liendens bezittingen. Dat bevestigt advocaat Jaap-Willem Roozemond, die Van Lienden sinds deze week kosteloos bijstaat, na berichtgeving door het FD.

9 uur geleden
Omwonenden Tata Steel in actie voor schone lucht

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 demonstranten hebben zondagmiddag meegedaan aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De deelnemers vertrokken rond 13.30 uur vanaf een verzamelplek in IJmuiden richting het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland.

13 uur geleden
Bank op A2 bij Vught, automobilisten moeten uitwijken

VUGHT (ANP) - Op de A2 bij Vught heeft zondag een bank gestaan. Uit een filmpje dat Rijkswaterstaat op X heeft geplaatst, blijkt dat automobilisten moesten uitwijken via de vluchtstrook om een botsing ermee te voorkomen.

14 uur geleden
Circa 150 demonstranten begonnen aan wandeling naar Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 mensen hebben zich zondagmiddag verzameld in IJmuiden om mee te doen aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De stoet die eindigt bij het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland is rond 13.30 uur vertrokken, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

15 uur geleden