Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes jaar cel voor dader schietpartij Krugerplein Amsterdam

Zes jaar cel voor dader schietpartij Krugerplein Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft een 28-jarige man tot zes jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid aan poging tot doodslag bij een schietincident in Amsterdam-Oost in november 2018. Hierbij raakte een destijds 45-jarige man levensgevaarlijk gewond. De veroordeelde moet ook 26.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het slachtoffer heeft verklaard dat hij door de schutter werd aangesproken op wildplassen, maar volgens de veroordeelde was er een ruzie over drugs. Hij had twee keer in de lucht geschoten en vervolgens het vuurwapen doorgegeven aan een handlanger die het slachtoffer in de buik schoot. De andere verdachte is nog steeds niet gepakt.

De veroordeelde werd in de nacht van 24 op 25 december 2018 gepakt toen hij met een handelshoeveelheid drugs bij een horecagelegenheid naar binnen wilde gaan. Beveiligers schakelden de politie in. Vervolgens bleek dat hij werd gezocht wegens mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij.

Meer uit Binnenland

Geen vervolging doden wolf Wapse, OM wel kritisch op handelen

WESTERVELD (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat een aantal betrokkenen in de zaak van de doodgeschoten wolf in het Drentse Wapse niet vervolgen. De zaken tegen burgemeester Rikus Jager, de locoburgemeester, een man, zijn zoon en een politieagent worden geseponeerd. Dat heeft het OM donderdag bekendgemaakt. Wel is het OM kritisch op het handelen van betrokkenen.

54 minuten geleden
Kosten dumpen lachgascilinders mogelijk verrekend in afvalheffing

DEN HAAG (ANP) - Door het lachgasverbod dat op 1 januari 2023 van kracht werd komen veel lege lachgascilinders in de openbare ruimte en bij het restafval terecht. De rekening om dat probleem op te lossen komt op het bordje van gemeenten terecht en mogelijk ook bij burgers in de vorm van verhoogde afvalstoffenheffing. Dat schrijven onder meer de Nederlandse Vereniging voor Afval- en Reinigingsdiensten (NVRD) en afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in aanloop naar een gesprek in de Tweede Kamer donderdag over het onderwerp.

3 uur geleden
Qbuzz: busverkeer weer op gang gekomen

AMERSFOORT (ANP) - Het busverkeer bij Qbuzz in Groningen en Drenthe is weer op gang gekomen, meldt een woordvoerder van de vervoerder. Eerder reden er geen bussen als gevolg van een storing in de communicatiesystemen.

3 uur geleden
Bussen Qbuzz rijden niet door storing communicatiesystemen

AMERSFOORT (ANP) - Door een storing in de communicatiesystemen rijden er geen bussen van Qbuzz, meldt de vervoerder. Het is niet bekend hoelang dit gaat duren.

4 uur geleden
Rapport: schril contrast opvang Oekraïners en andere vluchtelingen

STRAATSBURG (ANP) - Er is een schril contrast in Europa tussen de warme ontvangst van Oekraïense vluchtelingen en andere vluchtelingen die internationale bescherming verdienen. Dat stelt het laatste jaarverslag van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) vast.

5 uur geleden
Media: Russische schepen bespioneren infrastructuur in Noordzee

DEN HAAG (ANP) - Niet-militaire Russische schepen bespioneren pijpleidingen en kabels in de Noordzee en dat gebeurt op veel grotere schaal dan al bekend was. Dat schrijft het Belgische De Tijd op basis van onderzoek dat het samen met Follow the Money (FTM) heeft uitgevoerd.

6 uur geleden
Kamer ondervraagt bewindslieden voor het eerst in hoorzittingen

DEN HAAG (ANP) - Een primeur in de Tweede Kamer: beoogde bewindslieden worden in hoorzittingen ondervraagd. Kamerleden kunnen vragen stellen over de geschiktheid van de kandidaten die de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB naar voren hebben geschoven als minister of staatssecretaris. Het is voor het eerst dat hoorzittingen worden gehouden, en niet iedereen is even enthousiast.

8 uur geleden