Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zes aanhoudingen bij blokkade Zwolle, shovel van politie vernield

Zes aanhoudingen bij blokkade Zwolle, shovel van politie vernield

ZWOLLE (ANP) - De politie heeft in Zwolle zes aanhoudingen verricht bij het beëindigen van een protestblokkade bij een distributiecentrum van de Albert Heijn. De mobiele eenheid werd ingezet nadat de gemeente maandag laat op de avond een noodverordening had ingesteld. De zes personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De ongeveer 200 mensen bij het distributiecentrum aan de Galvaniweg waren meermaals gevraagd te vertrekken. Omdat ze daar volgens de politie geen gehoor aan gaven, greep de ME in. De actievoerders gooiden met flessen naar agenten en ook een shovel van de politie is vernield. De politie sluit niet uit dat onder andere op basis van beelden meer mensen gearresteerd zullen worden.

De noodverordening gold ook voor de Jumbo Hub Zwolle. Het is niet bekend hoe de situatie daar is. Volgens de krant de Stentor stond aan het einde van de avond een forse politiemacht in Zwolle paraat en was de ME met een groot aantal busjes ter plaatse.

De politie meldt verder dat de ME rond 20.30 uur ook aanwezig was in het Gelderse Oosterhout, nadat een noodbevel werd afgegeven. Ook daar werden distributiecentra heel de dag geblokkeerd. Volgens de politie hoefde de ME niet hardhandig op te treden en vertrokken de betogers vrijwillig.

Meer uit Binnenland

La Fuente en Kris Kross Amsterdam treden op rondom GP Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - La Fuente, Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam treden tijdens het Formule 1-weekend begin september op in Zandvoort, maakte de organisatie van de Dutch GP woensdag bekend. Zij voegen zich bij Antoon, Emma Heesters en Floor Jansen, van wie eerder al gemeld werd dat zij rondom het race-evenement op zullen treden.

51 minuten geleden
Gemeentebestuur Tubbergen: zo ga je niet met mensen om

TUBBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen is boos over de stap van de staatssecretaris om de gemeente te passeren bij het aanwijzen van een opvanglocatie voor asielzoekers. "Waarom wordt dit van hogerhand opgelegd?" zei burgemeester Wilmien Haverkamp woensdag op een ingelaste persconferentie. "Zo ga je niet met mensen om."

2 uur geleden
Landelijke hittegolf weer voorbij

HOUTEN (ANP) - De landelijke hittegolf is na acht dagen voorbij. Volgens Weeronline werd het woensdag niet meer zomers warm in De Bilt. De hittegolf begon op 9 augustus en duurde tot en met 16 augustus.

3 uur geleden
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is. "We zijn verrast door de gang van zaken."

6 uur geleden
Doorgang naar Twentekanaal voor scheepvaart beperkt

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat beperkt de doorgang naar de Twentekanalen voor de scheepvaart. Bij de grote sluis in Eefde (Gelderland) wordt vanaf woensdag alleen nog maar geschut op aanvraag. Dat is nodig, omdat er door de droogte te weinig water is. Rijkswaterstaat sluit niet dat het scheepvaartverkeer helemaal wordt gestremd, als er niet voldoende regen valt.

6 uur geleden
Personeel NS gaat volgende week staken

UTRECHT (ANP) - Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk neer. Het gaat om estafettestakingen van 24 uur, die aankomende woensdag beginnen in de regio noord. In de daaropvolgende dagen zijn andere streken aan de beurt. De acties volgen op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC.

6 uur geleden
Nationaal Hitteplan vanaf woensdag niet meer van kracht

BILTHOVEN (ANP) - Het Nationaal Hitteplan is vanaf woensdagochtend 09.00 uur niet meer van kracht, meldt het RIVM. Het plan trad een week geleden in werking, vanwege de opkomende hittegolf. Inmiddels is het koeler.

8 uur geleden