Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zelfdoding in gevangenis in Lelystad

Zelfdoding in gevangenis in Lelystad

LELYSTAD (ANP) - Een gedetineerde heeft zich donderdagavond in de penitentiaire inrichting (PI) in Lelystad van het leven beroofd. Er zijn verschillende onderzoeken gestart om uit te zoeken wat er precies is gebeurd, zegt een woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Over de identiteit en de achtergrond van de gevangene is nog niets bekendgemaakt. Zowel de politie als een schouwarts en een onderzoekscommissie van de DJI doen onderzoek. Ook is de suïcide zoals gebruikelijk gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

"Dit heeft een grote impact op de nabestaanden maar ook op de betrokken medewerkers en medegedetineerden van de PI", stelt de woordvoerster over het voorval. "Naar hen gaat nu alle aandacht uit." Volgens de DJI is er "veel aandacht" in de gevangenissen om signalen op te vangen dat iemand mogelijk denkt aan zelfdoding. "Telkens weer wordt geprobeerd zo goed mogelijk risico's in te schatten. Helaas gebeurt het soms toch."

Volgens cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid waren er vorig jaar tot en met november twaalf zelfdodingen in de Nederlandse gevangenissen te betreuren. In 2020 ging het om even veel gevallen binnen het gevangeniswezen.

Meer uit Binnenland

Duizenden vacatures voor komend schooljaar nog niet opgevuld

DEN HAAG (ANP) - Voor de meeste kinderen en docenten in Nederland zit het schooljaar er inmiddels op. Over anderhalve maand begint het nieuwe schooljaar voor hen, maar veel scholen hebben hun formatie nog niet rond. Ruim een op de drie middelbare scholen en bijna een op de tien basisscholen hebben nog vacatures openstaan voor het komende schooljaar, blijkt uit gegevens van de vacaturewebsite Meesterbaan die ANP analyseerde.

26 minuten geleden
Met Pierre Bokma is Zomergastenlijstje van de VPRO compleet

HILVERSUM (ANP) - Met de bekendmaking van de zesde Zomergast, acteur Pierre Bokma, is het lijstje van gasten van het VPRO-interviewprogramma voor komende zomer bekend. Ook Kamerlid Eric van der Burg, fotograaf Sakir Khader, advocaat Liesbeth Zegveld, schrijver Sana Valiulina, en sinoloog en Chinacorrespondent Garrie van Pinxteren schuiven aan.

46 minuten geleden
Derde explosie in week tijd in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - In Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest bij een "Arabische" eetgelegenheid aan de Oude Engelenseweg, meldt de politie. Door de harde knal rond 04.45 uur sneuvelden meerdere ramen.

1 uur geleden
Treinverkeer rond Amersfoort vanaf zaterdag twee weken plat

AMERSFOORT (ANP) - Het treinverkeer rond Amersfoort ligt vanaf zaterdag ruim twee weken volledig stil. Spoorbeheerder ProRail vervangt 5 kilometer spoor en vernieuwt wissels, kabels en leidingen. NS en de regionale vervoerder Keolis zetten bussen in.

3 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

14 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

14 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

15 uur geleden