Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zelfdoding in gevangenis in Lelystad

Zelfdoding in gevangenis in Lelystad

LELYSTAD (ANP) - Een gedetineerde heeft zich donderdagavond in de penitentiaire inrichting (PI) in Lelystad van het leven beroofd. Er zijn verschillende onderzoeken gestart om uit te zoeken wat er precies is gebeurd, zegt een woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Over de identiteit en de achtergrond van de gevangene is nog niets bekendgemaakt. Zowel de politie als een schouwarts en een onderzoekscommissie van de DJI doen onderzoek. Ook is de suïcide zoals gebruikelijk gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

"Dit heeft een grote impact op de nabestaanden maar ook op de betrokken medewerkers en medegedetineerden van de PI", stelt de woordvoerster over het voorval. "Naar hen gaat nu alle aandacht uit." Volgens de DJI is er "veel aandacht" in de gevangenissen om signalen op te vangen dat iemand mogelijk denkt aan zelfdoding. "Telkens weer wordt geprobeerd zo goed mogelijk risico's in te schatten. Helaas gebeurt het soms toch."

Volgens cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid waren er vorig jaar tot en met november twaalf zelfdodingen in de Nederlandse gevangenissen te betreuren. In 2020 ging het om even veel gevallen binnen het gevangeniswezen.

Meer uit Binnenland

Woningen ontruimd om grote brand in Rotterdam, zeker één gewonde

ROTTERDAM (ANP) - Vanwege een grote brand in een pand aan de Professor Poelslaan in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere woningen ontruimd, meldt de veiligheidsregio. Zo'n twintig bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Zeker één persoon is gewond geraakt.

18 minuten geleden
Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

AMSTERDAM (ANP) - Uitfans moeten bij het eerstvolgende uitduel geweerd worden als ze zich niet volgens de regels gedragen bij voetbalwedstrijden. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de nationale politie dinsdag in De Telegraaf.

19 minuten geleden
CBS: kinderen in bijstandsgezin minder kans op goede ontwikkeling

DEN HAAG (ANP) - Kinderen die opgroeien in een bijstandsgezin hebben minder kans op een goede ontwikkeling in het leven dan andere kinderen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze lopen vaker meerdere 'hulpbronnen' mis vergeleken met leeftijdsgenoten die niet in een bijstandsgezin opgroeien.

4 uur geleden
Steunbetuiging met tractoren bij gevangenis voor shovelchauffeur

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een groep demonstranten heeft maandagavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn na berichten van Studio Alphen en Omroep West.

6 uur geleden
Automobilist overleden door aanrijding met vrachtauto Grijpskerke

GRIJPSKERKE (ANP) - Een 39-jarige automobilist uit Veere is maandag overleden door een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Hondegemsweg in Grijpskerke (Zeeland). De vrachtauto, geladen met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste de wagen met zand op de personenauto. Beiden belandden daarop in de sloot.

7 uur geleden
Hoofdkwartier innovatiefonds NAVO komt in Nederland

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Het hoofdkwartier van een nieuw innovatiefonds van de NAVO (NIF) komt in Nederland te staan. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt. Waar het investeringskantoor wordt gevestigd en hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet bekend.

7 uur geleden
Kwart miljoen voor gouden tip verdwijning Maria van der Zanden

PUTTEN (ANP) - De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden. De destijds 22-jarige vrouw vertrok op 6 augustus 1994 vanuit haar ouderlijk huis in Putten (Gelderland) op haar racefiets voor een fietstocht maar keerde nooit meer terug.

10 uur geleden