Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zelenski slaat terug naar Poetin na toespraak in vol stadion

Zelenski slaat terug naar Poetin na toespraak in vol stadion

KIEV (ANP/DPA) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zaterdag uitgehaald naar Vladimir Poetin, die in een toespraak in een stadion vrijdag zei dat de "speciale militaire operatie" in Oekraïne goed verloopt. "En stel je nu eens voor dat het stadion gevuld was met 14.000 lijken en nog eens tienduizenden gewonden", zei Zelenski verwijzend naar het aantal Russische slachtoffers dat Oekraïne claimt.

In het stadion waren 95.000 mensen aanwezig en buiten stonden nog eens 100.000 mensen die de toespraak van Poetin volgden. Volgens Zelenski zijn dat evenveel mensen als Rusland Oekraïne in heeft gestuurd.

Zelenski riep in zijn videoboodschap ook op tot een direct einde van het conflict. "De Oekraïense voorstellen liggen op tafel."

Meer uit Buitenland

Israël zegt Hamas-commandant in Khan Younis te hebben gedood

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het Israëlische leger (IDF) claimt dat Rafa Salama, brigadecommandant van Hamas in de stad Khan Younis in Gaza, zaterdag is gedood bij een luchtaanval. Volgens de IDF was die aanval ook gericht op het hoofd van de gewapende vleugel van de groep, Mohammed Deif.

11 minuten geleden
Meerdere doden door schietpartij in Duitsland

LAUTLINGEN (ANP/DPA) - Door een schietpartij in Lautlingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn zondag meerdere mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale politie.

16 minuten geleden
Prinses Catherine met zus en dochter op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zondagmiddag samen met haar zus Pippa en dochter Charlotte naar Wimbledon gekomen. Eerder was al aangekondigd dat de prinses van Wales de finale van het mannenenkelspel zou bijwonen.

49 minuten geleden
Secret Service ontkent afwijzing verzoek extra beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP) - De Secret Service ontkent dat een recent verzoek om de beveiliging rondom oud-president Donald Trump op te schroeven, is afgewezen. Deze Amerikaanse veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de bescherming van hoogstaande politieke figuren.

1 uur geleden
Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Shannen Doherty is zaterdag overleden op 53-jarige leeftijd. Dat meldt Leslie Sloane, de publicist van de actrice zondag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Doherty leed al jaren aan kanker.

1 uur geleden
Belgische premier De Croo noemt aanslag op Trump 'onaanvaardbaar'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump "schokkeert" en is "onaanvaardbaar", zegt de Belgische premier Alexander De Croo zondag in een verklaring tegen Belgische media.

1 uur geleden
Trump kijkt uit naar toespraak op Republikeinse conventie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt uit te kijken naar zijn toespraak in Wisconsin, waar vanaf maandag de Republikeinse conventie wordt gehouden. "Het is nu belangrijker dan ooit dat we verenigd blijven en ons ware karakter als Amerikanen tonen, sterk en vastberaden", aldus Trump in een bericht op Truth Social.

2 uur geleden