Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeker honderd doden door noodweer in Brazilië

Zeker honderd doden door noodweer in Brazilië

RECIFE (ANP/AFP) - Het aantal doden door het noodweer in het noordoosten van Brazilië is opgelopen tot honderd. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden. Functionarissen van de rampenbestrijding in de staat Pernambuco zeggen dat er nog zeker veertien mensen vermist zijn.

In de regio viel tussen vrijdagavond en zaterdagochtend 236 millimeter regen, een kwart van de gemiddelde regenval in Nederland in een heel jaar. De stortregens veroorzaakten hevige overstromingen en aardverschuivingen. De reddingswerkers vonden de meeste lichamen tussen de aarde. Een modderstroom ging dwars door een sloppenwijk bij de stad Recife. Bijna 4000 mensen zouden door de ramp hun huis zijn kwijtgeraakt.

Maandag bezocht president Jair Bolsonaro het rampgebied per helikopter. Hij zei na afloop dat hij heeft geprobeerd te landen, maar dat het volgens zijn piloot niet kon doordat de grond te onstabiel was. Bolsonaro heeft eerder aangekondigd meer dan 200 miljoen dollar te stoppen in een fonds om rampgebieden te helpen. De laatste maanden wordt Brazilië vaker getroffen door hevige regenval. In februari kwamen in de buurt van Rio de Janeiro 233 mensen om door overstromingen en aardverschuivingen.

Meer uit Buitenland

Denny Laine, medeoprichter The Moody Blues en Wings, overleden

NAPLES (ANP) - Denny Laine, medeoprichter van The Moody Blues en Wings, is op 79-jarige leeftijd overleden. De Britse muzikant en zanger kampte met een longziekte.

50 minuten geleden
Parlementsvoorzitter VS die waarnam tijdens machtsstrijd stopt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige waarnemend voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Patrick McHenry stelt zich niet herkiesbaar. McHenry viel in tijdens een wekenlange machtsstrijd binnen zijn eigen Republikeinse partij nadat in oktober Kevin McCarthy werd afgezet.

53 minuten geleden
VS komen met sancties tegen kolonisten Westelijke Jordaanoever

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten leggen sancties op aan extremistische Israëlische kolonisten die Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever hebben aangevallen. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de maatregelen gelden voor iedereen die "de vrede, de veiligheid of de stabiliteit op de Westoever ondermijnt" en dus ook voor Palestijnen die Israëlische burgers hebben aangevallen.

1 uur geleden
Dodental oorlog Gaza boven de 16.000, Israël telt 138 gijzelaars

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De oorlog tussen Hamas en Israël heeft in de Gazastrook aan 16.248 mensen het leven gekost, meldden de lokale autoriteiten dinsdag. Dat zijn er ruim driehonderd meer dan maandag werd gemeld.

1 uur geleden
Libanese militair omgekomen door Israëlische beschieting

BEIROET (ANP/AFP) - Een Libanese militair is in de grensregio met Israël om het leven gekomen door Israëlische beschietingen, zegt de Libanese krijgsmacht. Het is de eerste keer dat een militair uit Libanon gedood is sinds de oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak op 7 oktober.

3 uur geleden
Netanyahu tegen families: niet iedere gijzelaar wordt nu gered

JERUZALEM (ANP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag familieleden ontmoet van de gijzelaars die worden vastgehouden in de Gazastrook. Hij vertelde hen dat het op dit moment niet mogelijk is om alle gijzelaars terug te halen. Volgens de Israëlische nieuwssite The Times of Israel reageerden de familieleden vijandig op Netanyahu's woorden en kwam het tot felle aanvaringen.

3 uur geleden
Israël voert 'zwaarste gevechten tot nu toe', ook in Khan Younis

KHAN YUNIS (ANP/RTR) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) is naar eigen zeggen in de zwaarste dag van gevechten tot nu toe verwikkeld, onder meer in de stad Khan Younis. Militairen zijn daar in direct gevecht en hebben "vele terroristen gedood", zo staat op de website van de krijgsmacht.

3 uur geleden