Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeker 5,7 procent Nederlandse woningen was begin 2019 aardgasvrij

Zeker 5,7 procent Nederlandse woningen was begin 2019 aardgasvrij

DEN HAAG (ANP) - Zeker 5,7 procent van de Nederlandse woningen was begin 2019 aardgasvrij, komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In 2017 was het 5 procent.

Tussen 2017 en 2019 zijn 12.000 woningen aardgasvrij gemaakt. Waar deze woningen in 2017 of 2018 nog wel gebruikmaakten van aardgas, is dat in 2019 niet meer het geval. Het merendeel hiervan, 69,9 procent, is een appartement.

De meeste woningen die van aardgas af zijn gehaald, staan in de provincie Utrecht. Van de bestaande woningen maakt 0,4 procent hier geen gebruik meer van aardgas. De gemeente waar de meeste woningen aardgasvrij zijn gemaakt is het Groningse Loppersum, met 4,6 procent. Loppersum is meerdere keren getroffen door aardbevingen als gevolg van de Groningse aardgaswinning. Tientallen woningen raakten er beschadigd als gevolg van bevingen.

Van de ruim 120.000 nieuwbouwwoningen die in 2017, 2018 en 2019 zijn opgeleverd, maakt 34 procent geen gebruik van aardgas. De meeste aardgasvrije nieuwbouw staat in de Limburgse gemeente Vaals (96 procent), gevolgd door het Flevolandse Zeewolde (94 procent) en Westervoort in Gelderland (93 procent).

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

3 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

4 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

4 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

4 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

4 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

5 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

5 uur geleden