Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeker 1950 winkelvestigingen dicht vanwege corona

Zeker 1950 winkelvestigingen dicht vanwege corona

DEN HAAG (ANP) - Tot nu toe hebben zeker 1950 winkelvestigingen hun deuren tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit een optelsom van alle sluitingen die bekend zijn bij branchevereniging INretail of die bekend zijn gemaakt door winkelketens. Veel kleinere ondernemers zitten hier niet bij en daarom zal het werkelijke getal veel hoger liggen, verwacht een woordvoerder.

In Nederland zijn 102.000 winkelvestigingen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zo’n 30.000 dragen bij aan de vitale processen die de overheid in stand wil houden tijdens de coronacrisis. Dit zijn bijvoorbeeld supermarkten, apothekers, tankstations en drogisterijen. Een woordvoerder van INretail verwacht dat winkelsluitingen in deze groep minder aan de orde zullen zijn. Een deel van de overige 72.000 winkels heeft de deuren gesloten, al is niet bekend hoeveel precies.

INretail ziet ook dat veel ondernemers hun zaak op creatieve wijze draaiende proberen te houden. De woordvoerder kent voorbeelden van winkeliers die hun spullen voor het eerst online verkopen of die langer opengaan en klanten een voor een binnenlaten. "Vooral de kleine ondernemer probeert het nog."

Dicht

Maar de woordvoerder raadt de winkeliers aan om rekening te houden met het scenario dat de deuren toch dicht moeten. "Als de overheid besluit om meer maatregelen te nemen, dan zullen die ook met winkels te maken hebben."

De afgelopen dagen regende het aankondigingen van grotere ketens die hun winkels sloten. Voorbeelden daarvan zijn VodafoneZiggo, Ici Paris XL, Van Haren, die elk zo rond de 150 winkels hebben.

Meer uit Financieel

Voor het eerst meer energie uit zonnepanelen dan uit biomassa

DEN HAAG (ANP) - In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

6 minuten geleden
De Hypotheker: hypotheekrente voor langere duur zakt dit jaar nog

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - De rentes op hypotheken van langere duur gaan nog dit jaar zakken. Dat verwacht adviseur De Hypotheker althans. Het idee is dat door de aanhoudende renteverhogingen van instituten zoals de Europese Centrale Bank (ECB) de inflatie en economische groei afzwakken, waardoor ook de rentes tegen het einde van het jaar weer omlaag kunnen.

22 minuten geleden
Analisten: opsplitsen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl dringend nodig

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Een opsplitsing van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is "dringend nodig" en zou de koers van het aandeel een flinke impuls kunnen geven. Dat schrijven analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi in een rapport over het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

24 minuten geleden
Topman AF-KLM: kijken naar vervanging meer oudere toestellen

ISTANBUL (ANP) - Air France-KLM wil nog meer verouderde toestellen voor de langere afstand gaan vervangen door brandstofzuinigere vliegtuigen nu de luchtvaart sterk herstel laat zien van de coronacrisis en er weer veel meer vraag is naar reizen. Dat heeft topman Ben Smith van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie gezegd tegen persbureau Bloomberg op de jaarlijkse vergadering van brancheorganisatie IATA in de Turkse stad Istanbul.

1 uur geleden
Beurswaarde streamingplatform Viaplay ruimschoots gehalveerd

AMSTERDAM (ANP) - Viaplay heeft maandag ruim de helft van zijn beurswaarde zien verdampen op de beurs in Stockholm. Het Zweedse streamingplatform, dat in Nederland onder meer de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League uitzendt, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar vanwege de verslechterde marktomstandigheden en trok zijn financiële doelstellingen voor de lange termijn in. Ook stapt topman Anders Jensen per direct op. Hij wordt opgevolgd door Jorgen Madsen Lindemann.

2 uur geleden
Topman Viaplay stapt op na tegenvallende resultaten

STOCKHOLM (ANP) - Het Zweedse streamingplatform Viaplay ziet zijn topman Anders Jensen per direct vertrekken. Jensen bood zijn ontslag aan na tegenvallende resultaten van het platform, dat onder meer de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League uitzendt. Hij wordt opgevolgd door Jorgen Madsen Lindemann, oud-topman van MTG. Dat is het voormalige moederbedrijf van Viaplay. Jensen stond sinds de oprichting van Viaplay als zelfstandig bedrijf in 2018 aan het roer.

3 uur geleden
Aandacht voor Shell op Damrak na productieverlaging OPEC+

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Shell. Het olie- en gasconcern profiteert mogelijk van de aanhoudende stijging van de olieprijzen. Die gingen maandag verder omhoog nadat Saudi-Arabië tijdens de vergadering van oliekartel OPEC+ besloot om de eigen olieproductie in juli vrijwillig met een miljoen vaten per dag te verlagen om de prijs te stutten. Het gehele oliekartel en zijn bondgenoten willen daarnaast volgend jaar minder olie gaan produceren.

3 uur geleden