Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeilsters Berkhout en Zegers eindigen als tiende op Spelen

Zeilsters Berkhout en Zegers eindigen als tiende op Spelen

ENOSHIMA (ANP) - Zeilsters Lobke Berkhout en Afrodite Zegers zijn als tiende geëindigd op de Olympische Spelen. Ze werden in de afsluitende medalrace van de 470-klasse negende en verloren nog een positie op de ranglijst.

De Britse vrouwen Hannah Mills en Eilidh McIntyre zeilden in de baai van Enoshima naar een gouden medaille. Agnieszka Skrzypulec en Jolanta Ogar uit Polen moesten genoegen nemen met een zilveren plak. Camille Lecointre en Aloïse Retornaz gaan met een bronzen medaille terug naar Frankrijk.

"We kwamen als kandidaten voor een medaille en dat is niet gelukt", beseft Zegers. "Ik viel in mijn eigen val. Ik ben wel een vechter. Maar het moet anders en dat komt pas als ik afstand neem en mezelf niet focus op het eindresultaat maar op het proces. Ik had het vooral zwaar met het feit dat het weer niet lukte."

Trots

"Direct na een vierde plaats op de Spelen van Rio ben ik doorgegaan met Anneloes van Veen", vervolgt Zegers. "Maar de samenwerking liep heel rommelig en 1,5 jaar voor de spelen van Tokio stopten we. Daarna ging ik verder met Lobke als bemanning. Dan nog Covid eroverheen. Wat een reis. Ik ben nu helemaal op."

"Als ik nu al terugkijk ben ik heel erg dankbaar dat Lobke met mij in de boot wilde stappen", zegt Zegers. "We hebben een zilveren medaille gewonnen met een gouden randje op het WK en een bronzen EK medaille. We hebben altijd meegedaan in top vijf en halen nu de top tien op de Spelen. Dus ik ben wel trots. Maar het gaat wel even duren om dit een plekje te geven."

"Maar er is een vuur dat nog in mij brandt", stelt Zegers. "Ik droomde als 12-jarig meisje al van een olympische medaille. Ik wil het zo graag. Dat is ook mijn zwakte. Maar ik heb genoten van de reis met Lobke. Ik moet ontspannen worden, niet altijd nadenken en dus nu afstand nemen. Dit blijft unfinished business, maar deze reis eindigt hier en nu."

Meer uit Sport

Handboogschutters en handbalsters openen Spelen voor Nederland

PARIJS (ANP) - De Olympische Spelen beginnen donderdag voor de Nederlandse equipe. Handboogschutters Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen zijn vanaf 09.30 uur de eersten die in actie komen, in de kwalificaties. Om 11.00 uur volgen de handbalsters met hun groepsduel met Angola, ook al voor de openingsceremonie van vrijdagavond.

2 uur geleden
Wielrenner Cavendish wint criterium de Acht van Chaam

CHAAM (ANP) - Wielrenner Mark Cavendish heeft het criterium de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De 39-jarige Brit van Astana, die tijdens de Tour de France het recordaantal etappezeges verbeterde, was sneller dan de Eritreeër Biniam Girmay en de Nederlander Olav Kooij.

5 uur geleden
Turnster Volleman vervangt geblesseerde Van Pol op Spelen

PARIJS (ANP) - Turnster Vera van Pol mist de Olympische Spelen. De uit Weert afkomstige atlete kampt met een voetblessure. In overleg met de technische en de medische staf is besloten haar te vervangen. Bondscoach Jeroen Jacobs heeft Tisha Volleman aangewezen als vervangster, meldt gymnastiekbond KNGU.

7 uur geleden
Na Sinner trekt ook Rune zich terug voor tennistoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Na Jannik Sinner heeft ook Holger Rune zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi in Parijs. De 21-jarige Deen, de nummer 16 van de wereld, kampt met een polsblessure.

8 uur geleden
Verstappen start waarschijnlijk weer met gridstraf in race op Spa

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Max Verstappen incasseert naar verwachting een gridstraf van tien plaatsen bij de Grote Prijs van België, komend weekend. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 past volgens goed ingevoerde autosportmedia een nieuwe motorwissel toe en heeft daarmee zijn jaarlimiet van vier krachtbronnen overschreden.

11 uur geleden
Zieke Sinner zegt af voor olympisch tennistoernooi

PARIJS (ANP) - De Italiaanse mondiale nummer 1 Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi van Parijs. De winnaar van de Australian Open zegt dat hij zich afgelopen dagen ziek is gaan voelen, waarop een amandelontsteking werd geconstateerd.

12 uur geleden
'Opa' Hirscher kijkt uit naar rentree als profskiër

ZOETERMEER (ANP) - Marcel Hirscher kijkt uit naar zijn rentree als profskiër en is niet bang dat hij faalt. Dat zei de 35-jarige Oostenrijker, die vanaf komend seizoen voor Nederland uitkomt, tijdens zijn presentatie in SnowWorld in Zoetermeer.

16 uur geleden