Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeilster Bouwmeester kwalificeert zich op WK voor Spelen in Parijs

Zeilster Bouwmeester kwalificeert zich op WK voor Spelen in Parijs

MAR DEL PLATA (ANP) - Zeilster Marit Bouwmeester heeft zich op de voorlaatste dag van het WK in de lca 6-klasse gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs. De 35-jarige Friezin kan in Argentiniƫ niet meer worden ingehaald door haar concurrente voor de Spelen, Maxime Jonker.

Jonker had het enige Nederlandse ticket voor Parijs binnen handbereik. De 28-jarige zeilster verloor dinsdag echter haar hoge klassering met een 29e plaats in de tiende race. Ze zakte daarmee terug naar de achtste plaats op de ranglijst. Met alleen nog de medalrace te gaan kan ze de voor de kwalificatie noodzakelijke vierde plaats niet meer behalen.

Bouwmeester miste de medalrace, maar kon alsnog opgelucht ademhalen. "Je wil het zelf afdwingen, maar alles zat tegen", verklaarde ze na afloop via de zeilbond. "Ik kreeg het niet aan de praat. Maxime voer gewoon heel goed en dit waren haar omstandigheden. Maar uiteindelijk kreeg ik het toch nog in mijn schoot geworpen. Heel lekker dat het definitief is nu. Ik ben nu vooral echt heel erg opgelucht."

Intens en verdrietig

Bouwmeester nam deel aan de laatste drie Spelen en won achtereenvolgens zilver in Londen, goud in Rio de Janeiro en brons in Tokio.

De teleurgestelde Jonker keek met een positief gevoel terug op haar prestaties in Argentiniƫ. "Om heel eerlijk te zijn had ik nooit gedacht dat ik nog een kans had op een olympisch ticket. Die droom was al weg", aldus Jonker. "Ik wilde hier het WK winnen en laten zien wat ik kan. Maar als Marit dan niet in de top zeven zit, ga je er toch in geloven. Als je dan zo dichtbij komt en het niet pakt, dat is zo intens en verdrietig. Daar baal ik van, maar ik ben ook heel trots op wat ik heb laten zien."

Wereldtitel

Het WK voor de kust van Mar del Plata was het tweede en laatste evenement dat meetelde voor de kwalificatie voor de Spelen. Door haar vierde plaats op het WK in Den Haag van afgelopen zomer had ze een voorsprong van 7 punten ten opzichte van Jonker.

Anne-Marie Rindom verzekerde zich op de voorlaatste dag van de wereldtitel. De Deense leidster in de WK-stand kan niet meer worden ingehaald in de medalrace.

Meer uit Sport

Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

9 minuten geleden
TT van Assen verlengt contract met MotoGP tot en met 2031

ASSEN (ANP) - De TT van Assen heeft het contract met de MotoGP met vijf jaar verlengd. Het circuit in Drenthe is nu tot en met 2031 verzekerd van de koningsklasse van de motorsport dankzij een nieuwe overeenkomst met rechtenhouder Dorna.

1 uur geleden
Handbalkeepster Lieder stopt per direct bij Oranje

OUDERKERK AAN DE AMSTEL (ANP) - Tess Lieder heeft per direct afscheid genomen als handbalinternational. De handbalkeepster werd in 2019 wereldkampioen met de Nederlandse handbalsters.

1 uur geleden
Wielrenner Sagan maakt na hartproblemen rentree in Hongarije

KARCAG (ANP/Belga) - Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan maakt na zijn hartproblemen een rentree in een wegkoers. De Slowaak start volgende week in de Ronde van Hongarije, meldde zijn team Pierre Baguette Cycling.

1 uur geleden
Schumacher voorziet leegloop Red Bull na vertrek Newey

BERLIJN (ANP/DPA) - Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat meer personeel zal vertrekken bij Red Bull nadat het Formule 1-team heeft aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 opstapt. "Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor Red Bull. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt", zei de 48-jarige broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher tegen persbureau dpa.

3 uur geleden
Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

6 uur geleden
Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

14 uur geleden