Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeetransportbedrijven helpen Nikkei aan winst

Zeetransportbedrijven helpen Nikkei aan winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag licht hoger geëindigd. Vooral de Japanse zeetransportbedrijven stonden in de belangstelling dankzij sterke resultaten van containervervoerder Nippon Yusen. De zorgen over de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Japan hielden de winsten echter beperkt. In Tokio, waar de Olympische Spelen worden gehouden, was sprake van een recordaantal van bijna 4200 nieuwe coronagevallen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot uiteindelijk 0,5 procent in de plus op 27.728,12 punten. Nippon Yusen was de sterkste stijger met een koerssprong van dik 12 procent. Sectorgenoten Mitsui OSK Lines en Kawasaki Kisen kregen er 7 en 6 procent bij. De resultaten van infrastructuur- en energiebedrijf Hitachi Zozen (plus 6,6 procent) vielen eveneens in de smaak bij beleggers. Ook elektronicaconcern Sony, dat woensdag na de slotbel al met cijfers kwam, toonde herstel en dikte meer dan 2 procent aan. Branchegenoot Ricoh kelderde daarentegen ruim 11 procent na teleurstellende resultaten.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in de min. De Chinese gamebedrijven kampten met een nieuwe aanval op de sector door Peking. De staatskrant The Securities Times meldde dat gamebedrijven geen belastingvoordelen meer zouden moeten krijgen omdat de sector inmiddels volwassen is. De gunstige belastingmaatregelen waren ingevoerd om de ontwikkeling van de binnenlandse softwaresector te promoten. Tencent, een grote speler op de markt van onlinegaming in China, zakte 3 procent. Eerder deze week werden al zorgen geuit over de hoeveelheid tijd die Chinese jongeren besteden aan het spelen van games.

Meer uit Financieel

Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

7 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

7 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

9 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

11 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

13 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

1 dag geleden