Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeetransportbedrijven helpen Nikkei aan nipte winst

Zeetransportbedrijven helpen Nikkei aan nipte winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio boekte donderdag een kleine winst. Vooral de grote Japanse zeetransportbedrijven gingen vooruit door de hoop dat deze ondernemingen zullen profiteren van het wereldwijde economische herstel van de coronacrisis. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in Japan zorgde daarentegen voor koersdruk bij de bedrijven die meer op het binnenland zijn gericht. Ook waarschuwde de voorzitter van de Japanse regeringspartij LDP dat het afgelasten van de Olympische Spelen in Tokio een serieuze optie is als de coronapandemie oncontroleerbaar dreigt te worden.

De Japanse hoofdindex, de Nikkei 225, ging uiteindelijk met een plusje van 0,1 procent de dag uit op 29.642,69 punten. Containervervoerders als Nippon Yusen, Mitsui OSK Lines en Kawasaki Kisen behoorden tot de sterkste stijgers met winsten tot dik 4 procent. De Japanse banken profiteerden van de goed ontvangen resultaten van de Amerikaanse branchegenoten Goldman Sachs en Wells Fargo. Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group en Nomura stegen tot 2 procent. Toshiba won 0,9 procent. Het aandeel steeg een dag eerder al ruim 5 procent door berichten dat meerdere partijen het technologieconcern willen overnemen.

De Chinese beurzen verloren terrein in afwachting van het economische groeicijfer over het eerste kwartaal, dat vrijdag naar buiten komt. Naast het Chinese bruto binnenlands product (bbp) staan vrijdag ook de winkelverkopen en industriƫle productie op het programma. Beleggers vrezen dat een sterke groei van de op een na grootste economie ter wereld zal leiden tot een verdere afbouw van het stimuleringsbeleid. De beurs in Shanghai zakte 0,8 procent en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,9 procent. De Kospi in Seoul won 0,4 procent na het besluit van de Zuid-Koreaanse centrale bank om de rente ongewijzigd te laten.

Meer uit Financieel

Nu ook variabel gastarief Eneco onder prijsplafond

ROTTERDAM (ANP) - Energiebedrijf Eneco gaat nu ook voor gas minder vragen dan het prijsplafond van de overheid. Een groep klanten die in mei een nieuw variabel tarief krijgt betaalt dan minder dan het door de overheid vastgestelde maximum. In april kon Eneco, een van de grootste energieleveranciers van Nederland, al stroomtarieven rekenen die daaronder liggen.

27 minuten geleden
Werkloosheid in eurozone iets gedaald in februari

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in februari iets gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid vorige maand uit op 6,6 procent, tegen 6,8 procent een jaar eerder. Ten opzichte van januari dit jaar bleef de werkloosheid stabiel. De werkloosheid onder jongeren nam op jaarbasis wel toe tot 14,4 procent, maar bleef ten opzichte van januari ongewijzigd.

43 minuten geleden
Inflatie eurolanden fiks lager, prijzen voedsel stijgen nog hard

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen in de eurolanden zijn in maart veel minder hard gestegen dan in februari. Dat komt vooral doordat gas, olie en andere energiebronnen goedkoper werden na de extreme prijsstijgingen van vorig jaar. Maar voedingsmiddelen werden wel in rap tempo duurder.

58 minuten geleden
Ook Schiphol merkt staking op Heathrow, vluchten geannuleerd

SCHIPHOL (ANP/DPA) - Een staking bij beveiligingsmedewerkers op de grote Londense luchthaven Heathrow heeft al op de eerste dag gevolgen voor Schiphol. Een aantal aankomende en vertrekkende vluchten van luchtvaartmaatschappij British Airways is geannuleerd.

1 uur geleden
Toch kleine groei Britse economie in vierde kwartaal

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse economie heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar toch een kleine groei laten zien. Volgens een nieuw cijfer van het nationale statistiekbureau bedroeg de groei 0,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Eerder werd een stagnatie van de economie van het Verenigd Koninkrijk gemeld door het statistiekbureau.

2 uur geleden
Air France-KLM stevig hoger op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. De luchtvaartcombinatie profiteerde van een koopadvies door Deutsche Bank. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente sterke opmars die volgde op de afnemende onrust in de bankensector. Ook wordt vooral gewacht op het inflatiecijfer van de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt.

2 uur geleden
Duitsers geven minder uit in de winkelstraat

WIESBADEN (ANP) - Duitsers houden te midden van alle prijsstijgingen de hand op de knip. Winkeliers boekten in februari een lagere omzet dan een maand eerder, ondanks de hogere prijzen die ze voor veel producten rekenden.

3 uur geleden