Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeer sterke winststijging Deutsche Bank

Zeer sterke winststijging Deutsche Bank

FRANKFURT (ANP) - De winst van Deutsche Bank is in het tweede kwartaal zeer sterk gestegen in vergelijking met een jaar eerder. De grootste bank van Duitsland profiteerde onder meer van het vrijkomen van voorzieningen voor slechte leningen nu de economie sterk herstelt van de coronacrisis. Vorig jaar had het financiële concern juist nog veel geld opzijgezet om eventuele verliezen op leningen op te kunnen vangen.

De nettowinst kwam uit op 828 miljoen euro tegen 61 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar. Volgens de bank is dat de hoogste kwartaalwinst sinds 2015. De voorzieningen voor slechte leningen bedroeg in de afgelopen periode 75 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 761 miljoen euro. Deutsche Bank verlaagde verder zijn kosten. De bank is bezig duizenden banen te schrappen.

Deutsche Bank verdiende wel minder met het zakenbankieren omdat er wat meer rust was op de financiële markten. Daar staat tegenover dat meer geld binnenkwam met het adviseren bij fusies en overnames. Topman Christian Sewing zei in een toelichting dat de cijfers laten zien dat de bank goede vooruitgang boekt met het verbeteren van de winstgevendheid.

Bij het Britse Barclays ging de winstgevendheid ook sterk omhoog, mede door het vrijkomen van voorzieningen voor slechte leningen. De bank zette in de eerste helft van dit jaar een winst in de boeken van 3,8 miljard pond, omgerekend 4,5 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 695 miljoen pond. Destijds zette Barclays een bedrag van 3,8 miljard pond opzij voor slechte leningen. Nu kwam een bedrag van 742 miljoen pond vrij uit die stroppenpot. Daarnaast profiteerde ook Barclays van hogere inkomsten uit het adviseren bij fusies en overnames.

Meer uit Financieel

Studie: een op vijf exporteurs verwacht volgend jaar minder omzet

ZOETERMEER (ANP) - Exporteurs hebben niet al te hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar. Bijna de helft van de handels- en productiebedrijven denkt dat de omzet gelijk zal blijven, terwijl een op de vijf een krimp voorziet. Dat meldt ondernemersvereniging evofenedex, die samen met kredietverzekeraar Atradius onderzoek deed naar de internationale handel in november.

11 minuten geleden
Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

57 minuten geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

1 uur geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

1 uur geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

2 uur geleden
AEX koerst af op vlak begin van week vol rentebesluiten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een vrijwel vlak begin. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De rentebesluiten van de ECB en de Britse centrale bank volgen op donderdag.

2 uur geleden
Franse AI-start-up haalt 385 miljoen euro aan investeringen op

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse kunstmatige intelligentie-start-up Mistral AI heeft 385 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is daarmee een van de leidende AI-bedrijven in Europa. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard euro.

3 uur geleden