Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeer grote brand in schuur Roelofarendsveen onder controle

Zeer grote brand in schuur Roelofarendsveen onder controle

ROELOFARENDSVEEN (ANP) - De zeer grote brand die in de nacht van zondag op maandag uitbrak bij een groot agrarisch bedrijf aan de Geestweg in Roelofarendsveen is onder controle. De brandweer liet iets voor 5.00 uur weten dat het sein brand meester is gegeven. Zij verwacht nog wel de hele nacht en maandagochtend bezig te zijn met nablussen.

De brandweer rukte met veel voertuigen uit om het vuur te blussen. Er vielen geen gewonden, laat een woordvoerder weten. Over de toedracht van de brand is nog niets bekend.

Er kwam erg veel rook vrij bij de brand. De veiligheidsregio Hollands Midden adviseerde mensen in de omgeving daarom hun ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer verrichtte metingen rond de brand, maar volgens de brandweerwoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat in de schuur gevaarlijke stoffen lagen opgeslagen die vlam kunnen hebben gevat. Wel liet de veiligheidsregio weten dat de brand veel stankoverlast veroorzaakte. De geur was rond 2.00 uur in de ruime omtrek van Roelofarendsveen te ruiken. Rond 5.00 uur was de rookontwikkeling echter flink afgenomen.

In de nabije omgeving van de boerderij zijn door het vuur brandresten terechtgekomen. Die kunnen volgens de veiligheidsregio met handschoenen veilig worden opgeruimd.

Meer uit Binnenland

Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

6 minuten geleden
Nog niet bekend wanneer ADO-fans weer bij thuisduels mogen zijn

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet bekend wanneer supporters van ADO Den Haag weer bij thuiswedstrijden van hun club op de tribune mogen zitten. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie hebben er maandag over gesproken, maar daarbij is nog geen besluit genomen. Ze willen in "de komende dagen" horen wat ADO zelf van plan is voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Daarna hakken de bestuurders de knoop door.

1 uur geleden
Verdachte van delen foto gecrasht toestel nog vast

SCHIPHOL (ANP) - De man die zaterdagavond werd opgepakt omdat hij op Schiphol via de dienst AirDrop een foto van een neergestort vliegtuig had verspreid aan boord van een vlucht naar Dubai, zit nog altijd vast. Het gaat om een 23-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten, meldt de marechaussee maandag. Bij de foto zat ook een dreigende tekst, waarbij werd "geïnsinueerd dat hetzelfde zou gebeuren met dit vliegtuig".

3 uur geleden
Rechtbank doet op 17 november uitspraak in omvangrijk MH17-proces

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank Den Haag doet op 17 november uitspraak in de omvangrijke strafzaak rond het neerhalen van vlucht MH17. De uitspraak gaat ongeveer anderhalf uur duren, heeft de rechtbank maandag laten weten. Waarschijnlijk vindt de uitspraak in de middag plaats.

4 uur geleden
Leiden niet meer in top 100 van beste universiteiten ter wereld

LEIDEN (ANP) - De Universiteit Leiden staat niet meer in de top 100 van beste universiteiten ter wereld, de Shanghai Ranking. Vorig jaar stond de universiteit nog op plek 83 in de lijst, en ook de jaren daarvoor bleef het instituut binnen de top 100.

5 uur geleden
Agractie roept op tot blokkades op drukke plekken

AALTEN (ANP) - Boerenbeweging Agractie roept zijn achterban op tot nieuwe protestacties. "We moeten volhouden met onze acties. Of dat nou een publieksvriendelijke is, zoals binnenkort met de start van de Vuelta, of acties die scherper zijn, ze moeten plaatsvinden. Soms met zo min mogelijk inspanning, want we zijn allemaal druk, maar wel met een groot effect. Denk er daarbij bijvoorbeeld aan standstills te organiseren op drukke plekken bij je in de buurt. Dit kun je vaak met kleinere groepen al goed realiseren", zegt melkveehouder Erik Luiten, een van de kopstukken van Agractie, in een maandag gepubliceerde videoboodschap.

5 uur geleden
Geen einddatum aan ophalen Afghanen naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - De komende weken kunnen 240 Afghanen vanuit een buurland van Afghanistan naar Nederland worden overgebracht. Daarnaast zijn er nog 256 Afghanen in Afghanistan die naar Nederland mogen komen. Er zit geen einddatum aan de operatie, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken wil iedereen zo snel mogelijk naar Nederland halen, benadrukt een woordvoerder.

5 uur geleden