Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland: vertrouwen in staatssecretaris Visser is geschaad

Zeeland: vertrouwen in staatssecretaris Visser is geschaad

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland laat weten dat het vertrouwen in staatssecretaris Barbara Visser "is geschaad". De staatssecretaris sprak maandag met vertegenwoordigers van de gemeente Vlissingen, het waterschap en de provincie over de komst van de marinierskazerne. Het kabinet heeft twijfels over de eerder toegezegde verhuizing en wil daar eind maart duidelijkheid over geven.

Defensie vreest een leegloop, omdat mariniers niet van Doorn naar Vlissingen willen verhuizen. De provincie was niet op de hoogte gesteld dat de verhuizing mogelijk niet zou doorgaan. Dit zou de regio ongeveer 2000 banen kosten. Volgens de woordvoerder heeft de staatssecretaris haar excuses aangeboden voor het gebrek aan communicatie.

De provincie vindt het herstellen van het vertrouwen "de eerste stap". "Daarna wil de provincie de staatssecretaris graag helpen om de verhuizing te realiseren." Volgens een woordvoerder is compensatie niet besproken. "Wat ons betreft gaat de verhuizing gewoon door, dus is er geen sprake van compensatie."

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Cees-r 1 jaar geleden
De ministers en staatssecretarissen van dit kabinet die de vestiging van de kazerne zullen tegengehouden in Vlissingen komen over 2 jaar wanneer de landelijke verkiezingen weer plaatsvinden naar Zeeland om hun zegje te doen. Ze worden dan weer hartelijk ontvangen door de bobo,s van CDA en VVD in Zeeland. Want ze denken verder in de toekomst voor hun ( politieke) carriere. Velen zwijgen dus in Zeeland. Dus niet gedeputeerde van der Velde en wethouder Vader. Hulde voor deze politici.
AadRolloos 1 jaar geleden
Gewoon doorzetten, voorheen zat ik bij die club, toen werd er niet gevraagd of je overgeplaatst Zou worden of je dat vervelend vond, toen was het gewoon je GAAT,je vrouw het er niet mee eens jammer dan. Ze wist dat ze met een marinier trouwde, dus geen GELUL, je GAAT klaar uit
bung 1 jaar geleden
heb de regering en vooral de vvd nog nooit vertrouwd. liegen en bedriegen--draaikonten zijn het.

Meer uit Politiek

Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

17 uur geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

2 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

2 dagen geleden
Vedelaar stopt na de zomer als voorzitter PvdA

DEN HAAG (ANP) - Nelleke Vedelaar, de voorzitter van de PvdA, zal zich na de zomer niet verkiesbaar stellen voor een volgende termijn. Dat schrijft ze in een verklaring op de website van de partij.

3 dagen geleden
Nagel beticht 'onfatsoenlijke' Den Haan van 'ultieme zetelroof'

HILVERSUM (ANP) - Voorzitter Jan Nagel van 50PLUS noemt het besluit van Liane den Haan om de partij te verlaten en de enige Tweede Kamerzetel zelf te behouden "onfatsoenlijk en de ultieme zetelroof". Hij vindt het zeer onterecht dat ze haar zetel niet aan de partij afstaat, omdat ze "deze zetel niet zelf heeft veroverd, maar heeft te danken aan de ijzersterke merknaam 50PLUS."

4 dagen geleden
Den Haan stapt uit 50PLUS, neemt enige Kamerzetel mee

DEN HAAG (ANP) - Fractievoorzitter Liane den Haan van 50PLUS verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze donderdag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur.

4 dagen geleden
FVD-Kamerlid Van Haga: 5 meiposter was ongepast

DEN HAAG (ANP) - De vergelijking die Forum voor Democratie deze week trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig. Dat vindt FVD-Kamerlid Wybren van Haga. Hij zei dat donderdag in een debat over de inzet van coronatesten om delen van de samenleving weer eerder te kunnen openen.

4 dagen geleden