Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaterdagavondshows minder in trek door Champions League-finale

Zaterdagavondshows minder in trek door Champions League-finale

HILVERSUM (ANP) - De Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid is zaterdagavond op RTL 7 door ruim 1,5 miljoen mensen bekeken. De voetbalwedstrijd, die werd gewonnen door de Spanjaarden, duwde daarmee de grote zaterdagavondshows naar de achtergrond, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De finale van de Champions League deze zaterdagavond werd een stuk beter bekeken dan vorig jaar. Toen trok het duel tussen Manchester City en Chelsea op SBS6 bijna 1,1 miljoen kijkers. De wedstrijd in Parijs begon zaterdagavond een half uur later, volgens voetbalbond UEFA vanwege valse toegangskaarten. Er stonden enorme wachtrijen van fans die vanwege de neptickets niet binnen konden komen en supporters probeerden dat toch. Dat leidde tot chaotische taferelen bij de ingang van het stadion en de politie greep in.

De allerlaatste aflevering van Hier Zijn De Van Rossems met Sis van Rossem op NPO 2 werd door 785.000 kijkers gezien. De uitzending werd opgedragen aan de eerder deze maand overleden kunsthistorica. Het NOS Journaal van 20.00 uur was met ruim 1,7 miljoen kijkers het best bekeken programma.

Kennisquiz Van Nieuwkerk

Op RTL 4 begon de nieuwe show Domino Challenge met Ruben Nicolai met 873.000 kijkers. Daarna werd de tweede aflevering van de 1% Quiz, gepresenteerd door Tijl Beckand, bekeken door 564.000 mensen. Dat zijn er bijna 200.000 minder dan vorige week.

Ook NPO 1 verloor kijkers: de kijkcijferhit Even Tot Hier trok bijna 1,4 miljoen kijkers tegen ruim 1,7 miljoen vorige week. De tweede aflevering van The Connection moest het doen met 804.000 kijkers. Vorige week bereikte de nieuwe kennisquiz van Matthijs van Nieuwkerk nog ruim een miljoen mensen. SBS6 bleef op primetime onder het half miljoen. Code van Coppens was goed voor een publiek van 429.000 kijkers.

Meer uit Binnenland

Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

11 minuten geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

25 minuten geleden
FNV vindt dat kabinet naar 'nijpende armoede' moet kijken

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV reageert verbolgen op het negatieve advies van het demissionaire kabinet over de plannen van de Tweede Kamer voor koopkrachtverbetering. "Wat een armetierig zootje", stelt FNV-voorzitter Tuur Elzinga. "Daar waar de Kamer wél verantwoordelijkheid neemt en een stapje in de goede richting zet, probeert dit demissionaire kabinet het zielige gezicht te redden. Niet meedenken, maar problemen opwerpen. Zorgen over het vestigingsklimaat, niet over de nijpende armoede."

30 minuten geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

1 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

1 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

1 uur geleden
Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

1 uur geleden