Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaterdag vroeg druk op wegen populaire vakantiebestemmingen

Zaterdag vroeg druk op wegen populaire vakantiebestemmingen

DEN HAAG (ANP) - Op wegen naar populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders was het zaterdag al vroeg druk. In Frankrijk stonden de hele ochtend lange files op de route naar de Atlantische kust, in de buurt van Lyon, voor de Mont Blanctunnel en richting de Spaanse grens. De piek werd volgens de ANWB bereikt rond het middaguur.

Woordvoerster Heleen de Geest van de ANWB zegt dat het op de Franse wegen drukker is dan vorig weekend, omdat er veel terugkerend vakantieverkeer tussen zit. "In Frankrijk stond vorige week op het hoogtepunt 862 kilometer file, nu stond er 1077 kilometer tijdens de piek rond het middaguur. Wat opviel was de route door het midden van Frankrijk, op de A75 bij Clermont-Ferrand, waar het heel druk was en de vertraging op de route naar het zuiden vier uur bedroeg. Op de A10 iets voor en na Bordeaux was sprake van vier uur vertraging."

Ook in Oostenrijk is het op meerdere plaatsen druk. Aan beide kanten van de Zwitserse Gotthardtunnel is zeker anderhalf uur vertraging. De ANWB verwacht dat ook veel Nederlanders vaststaan in Italië langs het Gardameer en Kroatië, in beide landen is de vertraging drie uur. Rond Bologna in Italië staan files van meer dan een uur. In Duitsland is het druk richting het zuiden. Op de A8 richting Stuttgart is de vertraging zo ongeveer een uur.

Zaterdag is het een van de zogeheten zwarte zaterdagen. Veel mensen gaan op vakantie of komen terug, waardoor in veel richtingen drukte wordt verwacht.

Meer uit Buitenland

Reddingsoperatie voor witte dolfijn in de Seine van start

PARIJS (ANP/AFP) - Franse hulpverleners zijn dinsdagavond begonnen aan de reddingsoperatie voor de witte dolfijn die de rivier de Seine in is gezwommen. Bij de operatie zijn zo'n tachtig personen betrokken, onder wie duikers van de brandweer, dierenartsen en agenten.

4 minuten geleden
Verdachte aangehouden na reeks moorden op moslims in VS

ALBUQUERQUE (ANP/RTR/AFP) - De politie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een man opgepakt die vermoedelijk betrokken is bij een reeks moorden op moslims. De zaak leidde zowel in binnen- als buitenland tot verontwaardiging.

27 minuten geleden
Biden heeft na corona last van hardnekkige hoest

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog last van een hardnekkige hoest, nadat hij eind vorige maand corona heeft opgelopen. De 79-jarige Biden mocht recent uit isolatie.

58 minuten geleden
Pelosi na reis in Azië: Chinese president is een bange pestkop

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan, waardoor de spanningen met China zijn opgelopen. In haar eerste interviews op Amerikaanse bodem sinds haar Aziëtrip zegt ze dat het "het waard was" en noemt ze de Chinese president Xi Jinping "een bange pestkop".

2 uur geleden
Rechter stelt dat Trump administratie moet geven aan commissie

WASHINGTON/PALM BEACH (ANP/RTR) - Een rechter in Washington heeft eisers in het gelijk gesteld die de belastingopgaves van ex-president Donald Trump willen inzien. Een door de Democraat Richard Neal geleide commissie van het Huis van Afgevaardigden probeert al sinds 2019 inzage te krijgen in de administratie van de Republikein, die president was van 2017 tot 2021. De door Democraten gedomineerde commissie wil speciaal administratie zien over wat Trump en zijn familiebedrijf, de Trump Organization, van de belastingdienst hebben teruggekregen.

2 uur geleden
Britse overheid denkt aan blackouts in winter wegens gastekort

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering overweegt noodscenario's waarbij in hartje winter tijdelijk de elektriciteit en/of het gas wordt afgesloten bij bedrijven, maar mogelijk ook bij huishoudens. Het persbureau Bloomberg meldt uit betrokken bronnen dat het 'redelijk aannemelijke ergste scenario'-plan voorziet in ernstige tekorten op zeker vier dagen in januari. Die zouden nopen tot blackouts op die dagen.

4 uur geleden
Dode en gewonden door explosies op militair vliegveld op de Krim

NOVOFEDORIVKA (ANP/RTR/AFP) - Op een militair vliegveld op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim hebben dinsdag meerdere explosies plaatsgevonden. Er is een dode gevallen en meerdere mensen raakten gewond, melden de lokale Russische autoriteiten. Online zijn er filmpjes geplaatst die grote rookpluimen tonen.

5 uur geleden