Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaterdag 42 vluchten zonder passagiers naar Schiphol, 12 mét

Zaterdag 42 vluchten zonder passagiers naar Schiphol, 12 mét

SCHIPHOL (ANP) - In totaal 42 vliegtuigen vliegen deze zaterdag vanaf Europese bestemmingen zonder passagiers naar Schiphol, om daarmee de drukte te verminderen op de luchthaven. Twaalf vluchten, onder meer vanuit Ibiza, Athene, Parijs en Malaga, kunnen of konden wel doorgaan met passagiers.

Dat meldde een woordvoerster van KLM zaterdag.

Door met name transferpassagiers niet mee te nemen, strandden die reizigers niet op Schiphol. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij heeft de maatregel, die vanaf ongeveer 17.00 uur van kracht was, effect. "Het helpt, het wordt rustiger aan de transferdesks."

Op Schiphol is het zaterdagavond rond 21.00 uur niet druk. In geen van de vertrekhallen staan rijen mensen. De marechaussee meldt dat het beeld ruim 2 uur eerder anders was. "Toen was het echt heel druk". Bij de lounge is het wel wat drukker, daar boeken mensen vluchten om. Zondagochtend vanaf omstreeks 04.00 uur verwachten anonieme Schiphol-medewerkers opnieuw grote drukte. "Het wordt denk ik nog drukker dan zaterdagochtend en toen was het extreem", aldus een van hen. "Mensen die nu vluchten omboeken komen daar ook nog eens bij."

Schiphol kampt met grote drukte dit pinksterweekend. Daarbovenop kwamen ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud, wat zaterdag zorgde voor een domino-effect en zorgde voor verstoringen. KLM heeft toen, op eigen initiatief, besloten om geen passagiers meer mee terug te nemen. De maatregel geldt in elk geval de hele zaterdag. Schiphol meldt dat KLM de enige luchtvaartmaatschappij is die heeft besloten toestellen leeg naar Amsterdam te laten vliegen vanwege drukte. Die drukte is volgens Schiphol niet direct het gevolg van drukte door mensen die willen vertrekken, maar komt door verstoringen in het vliegschema.

Meer uit Financieel

Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

44 minuten geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

2 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

3 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

3 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

4 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

4 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

4 uur geleden