Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zanger Doug Ingle van rockband Iron Butterfly overleden

Zanger Doug Ingle van rockband Iron Butterfly overleden

LOS ANGELES (ANP) - Doug Ingle, medeoprichter van rockband Iron Butterfly, is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden, meldt de Amerikaanse website Variety zaterdag. Ingle was zanger en organist op veel bekende nummers van de band, zoals de hit In-a-Gadda-Da-Vida. Hij was het laatste nog levende lid van de klassieke line-up van de groep uit de late jaren zestig.

Het maar liefst zeventien minuten durende In-a-Gadda-Da-Vida verschafte de in 1966 opgerichte band haar grootste bekendheid. Haar tweede album uit 1968, vernoemd naar de hitsingle, stond in de Verenigde Staten 81 weken in de top-10. De hit, waarvan ook een aanzienlijk kortere versie verscheen, is veelvuldig gecoverd, onder anderen door metalband Slayer, de groep Residents, Boney M en Incredible Bongo Band. Ook zit er een verwijzing naar het nummer in een aflevering van The Simpsons en komt het lied voor in de bekende thriller Manhunter. In Nederland reikte het in de hitlijst tot plek 7, volgens de website Dutch Charts.

Ingle's familie vermeldde bij het bericht van zijn overlijden op social media geen doodsoorzaak.

Meer uit Buitenland

Oekraïne waarschuwt voor meer elektriciteitsproblemen

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïners moeten de komende weken rekening houden met meer geplande stroomuitval en black-outs, waarschuwt netbeheerder Ukrenergo. Er wordt spaarzaam omgegaan met de beschikbare elektriciteit, omdat er tekorten zijn als gevolg van door Rusland veroorzaakte schade aan het stroomnet.

5 minuten geleden
BBC: Griekse kustwacht gooide mensen overboord

ATHENE (ANP) - De Griekse kustwacht is direct verantwoordelijk voor de dood van meer dan veertig migranten, concludeert de Britse omroep BBC op basis van getuigen. De kustwacht zou onder meer negen mensen opzettelijk overboord in het water hebben gegooid.

1 uur geleden
Israëlische premier Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het oorlogskabinet ontbonden, meldt een Israëlische functionaris. Het kabinet werd opgericht nadat Hamas Israël op 7 oktober had aangevallen. Een van de leden, Benny Gantz, stapte eerder deze maand uit het kabinet.

1 uur geleden
EU-voorzitter verwerpt kritiek op 'onwettig' fiat natuurherstelwet

LUXEMBURG (ANP) - De draai van Oostenrijk die de Europese natuurherstelwet toch over de eindstreep lijkt te helpen, is niet onwettig. EU-voorzitter België is niet bang dat de Europese rechter de goedkeuring van de veelbesproken wet straks annuleert, zegt de Brusselse minister Alain Maron.

2 uur geleden
Doden door botsing tussen treinen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India zijn zeker vijftien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Er zijn bijna dertig personen gewonden.

3 uur geleden
Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

4 uur geleden
EU-leiders beginnen optimistisch aan verdeling 'topbanen' EU

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn weleens met meer hoofdbrekens aan de vijfjaarlijkse verdeling van de belangrijkste EU-posten begonnen. De meestal hoogst ingewikkelde puzzel, waar demissionair premier Mark Rutte en zijn collega's zich maandag in Brussel over buigen, kreeg de afgelopen dagen al voorzichtig vorm. Zwaargewichten Duitsland en Frankrijk denken alle stukjes gauw te kunnen leggen.

7 uur geleden