Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zandvoort verwacht weer 105.000 fans van Formule 1

Zandvoort verwacht weer 105.000 fans van Formule 1

ZANDVOORT (ANP) - Zandvoort verwacht zondag 105.000 bezoekers op de dag dat op het circuit de Grand Prix van Nederland wordt verreden. De NS zet ook op zondag vanaf 8.00 uur twaalf treinen per uur in om fans vanuit Haarlem en Amsterdam naar Zandvoort te vervoeren en vice versa. Dit betekent iedere 5 minuten een trein, zoals in het hele Formule 1-weekend het geval was.

Zandvoort ontving vrijdag zo'n 95.000 racefans tijdens de vrije trainingen. Op zaterdag waren ruim 105.000 mensen aanwezig tijdens de kwalificatie, waar Max Verstappen voor het tweede jaar op rij poleposition pakte. Op zondag wordt het opnieuw zo druk.

De NS kan 10.000 reizigers per uur naar Zandvoort aan Zee brengen. Daarvoor zijn ruim driehonderd extra NS-medewerkers in touw en rijden de treinen met de maximale lengte.

De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft de bezoekers opgeroepen om zondag fakkels en ander vuurwerk thuis te laten. Zaterdag gooide een man tijdens de kwalificatie voor de Formule 1-race in Zandvoort een rookpot op de baan. De man uit de gemeente Borne werd gearresteerd en kwam in de loop van de avond weer vrij. Hij blijft verdachte, zijn zaak zal later behandeld worden.

Meer uit Binnenland

Weer minderjarige opgepakt voor dodelijke schietpartij Purmerend

PURMEREND (ANP) - De politie heeft opnieuw een minderjarige aangehouden voor het dodelijke schietincident bij het treinstation in Purmerend op 12 februari. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De dagen na het incident werden al twee 16-jarige jongens uit Purmerend en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden.

29 minuten geleden
Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

TILBURG (ANP) - In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

31 minuten geleden
Bouwbedrijf BAM haalde eigen, aangescherpte veiligheidsdoel niet

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft zijn eigen, aangescherpte veiligheidsdoel vorig jaar niet gehaald. Het aantal ongelukken met medewerkers daalde weliswaar in vergelijking met voorgaande jaren, maar in zijn donderdag gepubliceerde jaarverslag meldt BAM dat het er nog altijd te veel waren.

33 minuten geleden
Drugsbaron Piet S. verliest zaak over soepeler gevangenisregime

DEN HAAG (ANP) - Piet S., die vastzit voor drugshandel en witwassen, heeft een kort geding verloren over de hoge beveiligingsmaatregelen in de gevangenis. Hij blijft op een speciale lijst staan van gedetineerden met de status vluchtgevaarlijk, bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag donderdag.

36 minuten geleden
COA: 2032 asielzoekers in Ter Apel, maximum overschreden

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2032 asielzoekers de nacht doorgebracht, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat zijn er meer dan het maximale aantal van 2000, waar het COA zich vanaf nu aan moet houden als gevolg van een rechterlijke uitspraak. Het bekendgemaakte aantal gold om middernacht.

1 uur geleden
Nog niet bekend hoeveel asielzoekers in Ter Apel sliepen

TER APEL (ANP) - Het is donderdag even voor 11.00 uur nog niet bekend hoeveel asielzoekers de nacht hebben doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had eerder aangegeven er kort na 09.00 uur mee te komen, maar om onbekende reden is het aantal nog niet bekendgemaakt.

1 uur geleden
BAM weet nog niet wanneer werk aan brug in Lochem verdergaat

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM kan nog niet zeggen wanneer de werkzaamheden op de bouwplaats in Lochem worden hervat na het ongeluk met een brug in aanbouw woensdag. "Dat is afhankelijk van een lopend onderzoek en van wanneer de locatie door de Arbeidsinspectie weer wordt vrijgegeven. Wij gaan niet speculeren over hoelang dit gaat duren", stelt een woordvoerder.

1 uur geleden