Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zandvoort en NS maken zich weer op voor tienduizenden bezoekers

Zandvoort en NS maken zich weer op voor tienduizenden bezoekers

ZANDVOORT (ANP) - Zandvoort en de NS maken zich weer op voor een nieuwe dag Formule 1. Opnieuw zullen er vele duizenden mensen naar de badplaats komen waar om 15.00 uur de kwalificatie start voor de Grote Prijs van Nederland van zondag in de Formule 1. Vorig jaar veroverde Max Verstappen voor eigen publiek poleposition en een dag later won hij de race.

NS zet het hele Formule 1-weekend twaalf treinen in per uur om fans vanuit Haarlem en Amsterdam naar Zandvoort te vervoeren en vice versa . Dit betekent iedere 5 minuten een trein. De bedoeling is daarmee 10.000 reizigers per uur naar de F1 te kunnen brengen. Vrijdag kwamen er ongeveer 95.000 bezoekers op het evenement af.

Vorig jaar mocht het evenement met slechts twee derde van het aantal bezoekers doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn alle bezoekers welkom op het circuit. De gemeente Zandvoort zei in aanloop naar het weekend "ontspannen" te zijn en "klaar voor het feest".

Meer uit Binnenland

ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

23 minuten geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

39 minuten geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

1 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

2 uur geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

2 uur geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

2 uur geleden
NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

3 uur geleden