Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zalando groeit minder hard door heropening winkels

Zalando groeit minder hard door heropening winkels

BERLIJN (ANP) - Webwinkel Zalando is de afgelopen periode minder hard gegroeid doordat kledingzaken het hele kwartaal waren geopend. In de eerste helft van het jaar profiteerde het van oorsprong Duitse bedrijf nog stevig van de coronalockdowns. Shoppers zaten toen vaker thuis en kochten in verhouding meer via internet.

De onlinekledingverkoper zag dat de groei in het derde kwartaal afnam naar het niveau van voor de coronacrisis. De opbrengsten van de verkochte spullen op Zalando groeide ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met een kwart naar 3,1 miljard euro. In het tweede kwartaal werd nog een omzet geboekt van 3,8 miljard euro, een stijging van 40 procent.

De winst voor aftrek van belastingen liep terug naar 10 miljoen euro. Ook dat is vergelijkbaar met het resultaat van voor de coronacrisis. In het derde kwartaal van vorig jaar bleef onder de streep nog 118 miljoen euro over. Dat was volgens Zalando een "exceptioneel resultaat".

De webwinkel heeft de afgelopen periode nieuwe doelen gesteld om de levensduur van kledingstukken te verlengen. Zo moeten tegen 2023 minstens 50 miljoen modeproducten langer meegaan. Zalando verkoopt ook tweedehands kleding. In een jaar is de verkoop daarvan vertienvoudigd naar 200.000 artikelen. Dat aantal is nog wel verwaarloosbaar op het totaal aantal kledingstukken dat Zalando verkoopt. Dat loopt in de honderden miljoenen.

Meer uit Financieel

Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

4 minuten geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

2 uur geleden
Aandacht beleggers naar Ryanair, Iran en grondstoffen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - De aandacht van beleggers gaat op tweede pinksterdag vooral naar de cijfers van Ryanair. Op de Amsterdamse beurs, waar maandag gewoon wordt gehandeld, zal ook de situatie in het Midden-Oosten in de gaten gehouden worden nadat de Iraanse president Ebrahim Raisi omkwam bij een helikoptercrash.

2 uur geleden
Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN (ANP/RTR) - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

3 uur geleden
ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

19 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

19 uur geleden
Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

LIVORNO (ANP/BLOOMBERG) - Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet. De voertuigen werden geblokkeerd in de haven van Livorno om vermeende schendingen van de zogenaamde 'Made in Italy'-wet, die moederbedrijf Stellantis al dwong zijn sportwagen Alfa Romeo Milano om te dopen tot Junior.

20 uur geleden