Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zakenwereld rouwt ook om overleden Queen

Zakenwereld rouwt ook om overleden Queen

DEN HAAG (ANP/BELGA) - Ook vanuit de internationale zakenwereld is er verslagen gereageerd op het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II. Zo liet Microsoft-oprichter Bill Gates op Twitter weten diep bedroefd te zijn. "ik voel me vereerd Hare Majesteit Queen Elizabeth te hebben ontmoet. Mijn innige deelneming aan de koninklijke familie en het Britse volk."

Amazon-oprichter Jeff Bezos richt zich op Twitter op het arbeidsethos van de Queen. "Ik kan niemand bedenken die plichtsgetrouwheid beter verpersoonlijkte. Mijn innigste deelneming aan alle Britten die rouwen om haar overlijden."

Apple-topman Tim Cook kiest een vergelijkbare benadering door te stellen dat er "niets nobeler is dan je leven in dienst te stellen van anderen". Cook laat weten naast de bevolking van het Verenigd Koninkrijk en de landen van het Gemenebest te staan. De website van Apple toont ook geen producten van het techbedrijf, maar in plaats daarvan een grote foto van een nog jonge Elizabeth.

Treurige dag

De Britse miljardair Richard Branson laat weten dat het "een zeer treurige dag is waarop we afscheid nemen van de Queen". "Mijn gedachten zijn bij de koninklijke familie en iedereen wiens leven geraakt werd door de Queen." Ook de website van Bransons Virgin Group is een eerbetoon aan de Britse vorstin, met een langere brief van Branson waarin hij aanhaalt dat zij een constante was in het leven van veel Britten. "Ze leefde een dienstbaar leven en stond voor de beste Britse waarden. Daarbij zorgde ze voor gratie en consistentie in een steeds veranderende wereld."

Branson heeft een eigen eiland in de Carribean. Op Necker Island ontving hij ook de nodige Britse royals die daar vakantie kwamen vieren.

Meer uit Financieel

Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

4 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

4 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

6 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

8 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

11 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

1 dag geleden