Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zakenbank Goldman Sachs profiteert van handelsdrift

Zakenbank Goldman Sachs profiteert van handelsdrift

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft de inkomsten in het tweede kwartaal flink zien toenemen, waarbij het concern profiteerde van toegenomen handelsactiviteit op de financiële markten. Nu die een opmerkelijk herstel tonen na de coronadip in maart, stijgt de vraag naar handelsdiensten van de zakenbank ook hard.

De omzet kwam uit op 13,3 miljard dollar. Dat staat gelijk aan een stijging van 41 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en is de op één na hoogste kwartaalomzet van Goldman Sachs. Daarbij stegen de vergoedingen die de bank opstreek voor de handel in aandelen, obligaties en grondstoffen met 93 procent tot 7,2 miljard dollar.

Het nettoresultaat steeg op jaarbasis een fractie tot 2,4 miljard euro. Dat de winst niet harder steeg, kwam onder andere doordat Goldman Sachs meer geld apart zette voor leningen die door de crisis mogelijk niet worden terugbetaald. Deze voorzieningen liepen op tot 1,6 miljard dollar, tegenover 937 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

De resultaten van de Amerikaanse zakenbank overtroffen ruimschoots alle verwachtingen op Wall Street. De klinkende resultaten van de bank werpen te midden van de crisis mogelijk ook kritische vragen op over het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve, waarschuwt marktonderzoeker Opimas. De biljoenen dollars die de centralebankenkoepel in de economie heeft gepompt, lijken via gestegen beurskoersen vooral zakenbankiers ten goede te komen en niet de reële economie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Telefoon FNV 'roodgloeiend' om mondkapjesplicht winkelpersoneel

AMSTERDAM (ANP) - Vakbeweging FNV krijgt "een hoop verontruste telefoontjes" van winkelpersoneel in Amsterdam en Rotterdam over de mondkapjesplicht in deze steden. Het personeel is bang dat de mondkapjesplicht mensen neigt tot geen afstand houden, omdat een mondkapje genoeg veiligheid zou bieden."De telefoon staat roodgloeiend", aldus de vakbond.

9 minuten geleden
Economisch herstel Frankrijk trager

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het tempo van het economisch herstel in Frankrijk is aan het vertragen. Dat komt naar voren uit een verslag van de centrale bank van Frankrijk. In juli was de economische activiteit 7 procent onder het normale niveau. Dat was een maand eerder nog 9 procent. Voor augustus wordt echter een vergelijkbaar niveau als in juli verwacht, of een marginale verbetering.

4 uur geleden
Cijferseizoen over hoogtepunt heen

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen is langzamerhand over zijn hoogtepunt heen, met name in de Verenigde Staten. In Amsterdam is het ook minder druk, maar krijgen beleggers nog wel de cijfers van grote bedrijven als ABN AMRO, verzekeraar Aegon en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Ook andere beursfondsen als technologiebedrijf TKH, speciaalchemiebedrijf Avantium, veevoermaker ForFarmers, NIBC bank en beursintermediair Flow Traders openen de boeken.

21 uur geleden
'Italiaanse economie groeit in derde kwartaal haast 15 procent'

ROME (ANP/RTR) - De groei van de Italiaanse economie komt dit kwartaal dicht bij de 15 procent uit. Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri gezegd in een interview met de krant La Repubblica.

22 uur geleden
Winst Saudi Aramco fors gedaald door lage olieprijs

RIYAD (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De winst van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco daalde in het tweede kwartaal met 73 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf noteerde een winst van ongeveer 6,6 miljard dollar (ruim 5,6 miljard euro).

1 dag geleden
'Twitter en TikTok voerden gesprekken over mogelijke combinatie'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twitter heeft voorlopige onderhandelingen gevoerd over een mogelijke combinatie met TikTok. Dat meldt The Wall Street Journal zaterdag op basis van bronnen. Het is nog onduidelijk of Twitter een deal wil sluiten met de populaire filmpjes-app.

1 dag geleden
Superbelegger Warren Buffett ziet operationele winst dalen

OMAHA (ANP/RTR) - Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft afgelopen kwartaal de operationele winst met 10 procent zien dalen. Verder meldde de belegger tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal, dat een grote afschrijving is gedaan op zijn producent van vliegtuigonderdelen Precision Castparts, die worstelt met de gevolgen van de coronapandemie.

1 dag geleden